Cum sa alegem bete de schi
Miercuri, 26 Septembrie 2007 21:36

Autor skimania

Cand alegem betele de schi, cel mai important factor de decizie trebuie sa fie lungimea acestora. Lungimea ideala este pana la nivelul cotului, preferabil din material usor, aliaj de aluminiu, cu opritoare mici (6-8 cm), iar varful sa nu fie ascutit.  Am ales marimea potrivita, daca pe partie cu batul tinut in mana, antebratul este paralel cu solul. Asta inseamna ca in magazin, unde nu stam pe schiuri unghiul intre brat si antebrat trebuie sa fie mai mic. O alta metoda de verificare in magazin: sa prindem batul invers, sub opritorul de zapada si in asa fel trebuie sa fie paralela cu solul.

Atentie! Betele prea scurte sau prea lungi sunt periculoase in viraje, rezulta o pozitie gresita a corpului, sa nu mai vorbim de faptul ca ne strica stilul.

Daca ai reusit sa stabilesti lungimea potrivita, roaga-l pe vanzator sa-ti arate cum se prinde corect manerul. Este indicat sa incerci cu manusi, in asa fel poti sa verifici daca cureaua este potrivita. In general curelele sunt reglabile. Nu strica daca manerul este dotat cu opritoare pe partea inferioara si superioara,  permitand o prindere mai buna (asemanatoare cu un joystick).

Continut preluat de pe: Skimania, https://skimania.ro