Snowboarderi rataciti
Vineri, 21 Septembrie 2007 4:50

Autor skimania

Doi snowboarderi aventurieri s-au ratacit saptamana trecuta in padurea din statiunea de schi si snowboard Hochjoch. Pe partiile deteriorate (inaintea ninsorii) si destul de aglomerate din cauza weekend-ului, tinerii s-au hotarat sa treaca in valea invecinata, dar intre timp au ramas blocati intr-o prapastie, de unde au fost salvati cu elicopterul.Cei doi tineri, de 14, respectiv 16 ani, s-au hotarat sa paraseasca partia, din motivele mai sus amintite si sa ajunga in statiunea invecinata Silbertal, prin padure. Pe terenul necunoscut s-au ratacit destul de repede si au ajuns intr-o prapastie din care n-au putut iesiā€¦ de altfel in ultimii ani, mai multi aventurieri au ajuns in aceeasi situatie.

Dupa cateva tentative de iesire, cei doi au lasat placile la o cascada din apropiere si au incercat sa urce pe versantul abrut. Dupa 3 ore de incercari in zadar au chemat ajutoare prin telefonul mobil.

Cei doi tineri, dupa cateva incercari in zadar, au lasat placile in apropierea unei cascade din apropiere, incercand sa urce pe versantul abrupt fara ele. Dupa 3 ore de incercari in zadar au chemat ajutoare cu ajutorul telefonului mobil. Elicopterul de interventie a sosit la scurt timp dupa apelul de ajutor si a scos pe tineri cu ajutorul unei franghii de 50 m. In afara de o sperietura serioasa cei doi nu au patit nimic, insa li sa incheiat proces verbal din cauza nerespectarii semnelor de pe partii si parasirea partiilor.

Continut preluat de pe: Skimania, https://skimania.ro