Solden, din nou accesibil
Vineri, 21 Septembrie 2007 4:33

Autor skimania

Din cauza avalansei de stanci si pietre de saptamana trecuta a fost inchisa drumul B1186 catre Solden, in timpul blocajului statiunea fiind accesibila doar pe jos sau cu elicoptere. Dupa informatiile de la politia locala, aproximativ 12000 de turisti si 3000 de localnici au fost blocate in statiune.


Incepand de miercuri seara in continu au cazut pietre mai mici – mai mari pe sosea, aspect care pana joi a devenit atat de periculos cat in final politia - ca masura de siguranta - a hotarat sa inchida drumul. In cursul zilei de vineri, din nou au inceput caderile de pietre, insa pana spre dupamasa au reusit sa readuca situatia la normal, in asa fel incat seara tarziu drumul a fost deschis pentru public.

Dupa spusele politiei, astfel de evenimente se intampla cu preponderenta in lunile martie si aprilie, ca peste tot in zonele montane. Acest fenomen se manifesta datorita temperaturii extrem de calda pentru acest anotimp, in cursul zilei gheata din interiorul stancii se topeste, iar noaptea datorita inghetului, se produce desprinderea bucatilor de pietre/stanci. Daca ramane in continuare  vremea calda, trebuie sa fim pregatiti pentru fenomene asemanatoare.

Continut preluat de pe: Skimania, https://skimania.ro