Noutati in Flachau (Ski Amade)
Vineri, 21 Septembrie 2007 4:22

Autor skimania

Regiunea "Salzburger Sportwelt" are in componenta urmatoarele statiuni de schi si snowboard: Flachau, Wagrain, St. Johann-Alpendorf, Radstadt, Altenmarkt-Zauchensee, Kleinarl, Eben si Filzmoos. Aceste statiuni/partii si in termeni austrieci sunt moderne, dar sa vedem cu ce noutati ne asteapta in acest sezon.


Zauchensee
In Zauchensee cea mai mare noutate nici nu va fi observata probabil de majoritatea schorilor si snowboarderilor, dar totusi in acesta categorie este cea mai importanta investitie. Localnicii au investit peste 4½ mil. Euro in constructia unui lac de acumulare la altitudinea de 1960 m, cu o capacitate de 447000 m³ de apa, la ora actuala fiind cel mai mare dintr-o regiune de schi in Austria. Multumita investitiei, cu debitul de apa obtinut din lacul de acumulare, pot functiona 75 de tunuri de zapada. In cazul in care temperatura coboara sub 0ºC, in 15 zile 120 ha de partii pot fi acoperite cu un strat de 30 cm de zapada artificiala!

Flachauwinkl-Kleinarl
Intre Zauchensee si Flachauwinkl s-a inaugurat un tren montan dragut, aratand ca statiunea Kleinarl este destinata in primul rand familiilor cu copii mici! Intre  cele doua zone s-a inaugurat al saselea telescaun modern. Instalatia de 6 persoane "Absolut Shuttle" pe partea din Kleinarl functioneaza din decembrie in locul telescaunului vechi "Hubertus".

St. Johann – Alpendorf
Partiile din zonele Alpendorf si Wagrain puteau fi accesate si pana acum prin telescaune comode, dar de acum incolo avem la dispozitie un telescaun incalzit! Un "bubble" de 6 persoane catre varful Gernkogel.
Cu telecabina care porneste chiar de langa aceasta instalatie s-a marit capacitatea de transport a schiorilor, iar la baza inferioara a instalatiei s-a construit o caserie moderna si o noua parcare de 190 locuri.

Flachau
In satul natal al lui Hermann Maier si pana acum au functionat cele mai moderne instalatii de transport pe cablu, astfel in acest sezon localnicii au investit mai mult in sistemele de zapada artificiala, tunuri de zapada. Numai in acest an au fost investite 40 mil. Euro, investitie in urma caruia numai in acesta statiune pot functiona deodata 140 unuri de zapada. Prin aceasta investitie localnicii au obtinut posibilitatea  - de altfel rar intalnita la proportii atat de mari – sa aiba posibilitatea de acoperire 100% a partiilor de schi si snowboard cu zapada artificiala.

Continut preluat de pe: Skimania, https://skimania.ro