Limitari de viteza pe partiile din Elvetia
Vineri, 21 Septembrie 2007 3:52

Autor skimania

Cosmarul schiorilor si snowboarderilor incepatori - dupa ce deja reusesc sa lege cateva viraje – sunt  „expertii” partiilor, care de multe ori intentionat trec pe langa ei cu viteze extreme... De acum incolo se pare ca si aceasta problema se rezolva, fiindca se termina coborarile cu viteze exagerat de mari pe partiile pentru incepatori. Grindelwald  va fi prima statiune din Elvetia unde se vor introduce limitari de viteza pe partii!  Noua regula deocamdata este valabila numai pe o singura partie albastra-rosie de 2 km.


Autoritatile vor fi prezenti pe marginiea partiilor, cu radare asemanatore a politiei rutiere si vor incerca se depisteze pe cei care depasesc limita de viteza maxima de 30 km/h. Singura diferenta fata de sosele va fi ca pentru inceput, toti vor „scapa” cu un avertisment verbal. Deci aceasta partie – in afara de copii si pensionari – va fi recomandata in special pentru schiori si snowboarderi comozi!

Motivul acestei hotarari locale este probabil statistica care arata ca in fiecare sezon de iarna au loc aproximativ 45.000 de accidente de schi si snowboard, in special la nivelul genunchilor si al membrelor inferioare. In sezonul trecut multi schiori si-au pierdut viata pe partii marcate (!) ceea ce ar fi inadmisibil, luand in considerare masurile de siguranta existente.

In regiunea de schi Valais (Elvetia) inca nu s-au introdus limitari de viteze pe partii, insa politia a atras atentia schiorilor si a snowboarderilor in comunicat scris referitor la respectarea limitelor de viteze. Atentie! Cei care nu respecta aceste reglementari pot ramane fara skipass, dar sunt si pasibili de amenzi usturatoare...

Continut preluat de pe: Skimania, https://skimania.ro