Noutati in Nassfeld (Austria)
Vineri, 21 Septembrie 2007 3:42

Autor skimania

Nassfeld, cea mai mare statiune de schi din regiunea austriaca Carintia, asteapta cu noutati si in acest sezon  schiorii si snowboarderii. Recent a fost inaugurat telescaunul incalzit (!) de 6 locuri, a fost construit un nou lac de acumulare, pentru a asigura o functionare cat mai eficienta a tunurilor de zapada, iar "Fotopoint"-ul de langa telecabina "mare"  functioneaza in continuare cu success.


S-a inaugurat telescaunul de 6 locuri, cu scaune incalzite intre muntele  Madritsche si  Mossern. Pentru cei care cunosc deja bine statiunea, dar si pentru cei care o viziteaza pentru prima data, va fi usor de identificat noua instalatie! Dupa ce am ajuns cu Millenium Express (cu cel mai lung traseu de telecabina din Alpi!) pe varful Madritsche, gasim noua instalatie "Hohe Hohe - 20", pe partea dreapta. Mai demult aici functionau doua teleschiuri, acestea fiind inlocuite cu instalatia mai sus amintita.

Pe versantul de langa teleschiul nou s-a construit un lac de acumulare, pentru a asigura o functionare cat mai eficienta a tunurilor de zapada. Multi critici sustineau ca aceasta investitie nu a fost una foarte bine gandita, datorita faptului ca Nassfeld este cunoscuta ca o statiune bogata in zapada, insa inceputul acestui sezon i-a convins pe toti ca investitia va fi de mare folos.

De mai multi ani se vorbeste desbre conexiunea statiunilor Nassfeld si Pontebba (Italia), dar unul dintre principalii finantatori, dupa 10 ani si-a pierdut rabdarea! Hypobank intentiona sa finanteze constructia unei instalatii de transport pe cablu, care sa faca legatura intre cele doua statiuni, insa acestea n-au reusit sa se inteleaga. Banii alocati pentru acest proiect, probabil vor fi investiti in constructia altor instalatii de transport pe cablu.

Cu telecabina Millenium Express ajungem la Madritsche, iar din acest varf, coborand pe partia 45, ajungem la punctul "destept". De ce este destept??? Putem sa ne facem colegii invidiosi! Cum??? Ne asezam exact pe punctul indicat, singur sau in grup, dar obligatoriu cu zambet, si se face automat poza,   care apare pe siteul oficial al statiunii. Nu avem altceva de facut, decat sa ne sunam colegii...

Continut preluat de pe: Skimania, https://skimania.ro