Aglomeratie pe partiile din Tirol…
Vineri, 21 Septembrie 2007 3:11

Autor skimania

In momentul de fata asa se pare ca partiile din Tirol vor fi supraaglomerate. Toate unitatile de cazare au fost rezervate din timp, schiorii - ca de obicei... - vor sosi intr-un numar extrem de mare, doar ca sezonul acesta ne lipsim de aceea cantitate de zapada cu care ne-am obisnuit in anii anteriori. Majoritatea partiilor in timpul sarbatorilor vor fi inchise din cauza lipsei de zapada, iar partiile practicabile vor fi supraaglomerate.


Pe baza informatiilor de pana acum legat de rezervarile efectuate, cei  340000 (!) de locuri de cazare din Tirol vor fi ocupate in totalitate. Din acest numar urias, 9500 de locuri de cazare se gasesc in St. Anton, unde incet-incet se poate afisa pancarda de "plin". Problema este ca aici din cei 85 de instalatii de transport pe cablu nu functioneaza decat 25 si cu toate ca acest numar se va mari in urmatoarele zile, schimbare importanta nu se va intampla.

In zona Innsbruck, cele mai aglomerate zile vor fi cele din 26-27 decembrie. In cazul in care cei 16000 de turisti (adica 16000 de locuri de cazare ocupate pana acum...) se vor deplasa pe partii, impreuna cu localnicii, probabil va fi o problema, datorita faptului ca aici doar 30 de instalatii de transport pe cablu functioneaza din cele 70.

Cei mai optimisti sunt exploatatorii partiilor din regiunea  Mayrhofen, cand promit ca toate cele 49 de instalatii de transport pe cablu vor functiona. Ramane de vazut... Oricum ei spera ca cei 16000 de schiori si snowboarderi vor aluneca pe partii in timpul sarbatorilor fara "senzatia" de aglomeratie.

Administratorul partiilor de pe ghetatul din Solden recunoaste ca au profitat mult din faptul ca pe partiile din altitudinile mai joase nu prea a fost zapada. Oricum deocamdata nu este nici urma de aglomeratia obisnuita din acasta perioada si sunt sperante sa nu fie nici in timpul sarbatorilor.

In zilele urmatoare meteorologii ne promit o vreme destul de rece si fara precipitatii in zona Tirol. Bineinteles, tunurile de zapada vor functiona cu capacitatea maxima, pentru ca cat mai multe partii sa fie practicabile in timpul sarbatorilor, ceea ce este un avantaj foarte mare luand in considerare ca 60% din totalitatea partiilor din Tirol pot fi tratate cu zapada artificiala!

Continut preluat de pe: Skimania, https://skimania.ro