Austria se redeschide!
Marti, 14 Decembrie 2021 17:26

Autor gabzso

Untitled document

Unitatile de cazare din Austria se redeschid, dar redeschiderea difera de la o regiune la alta! Vestea buna este ca lockdown -ul din Austria s-a incheiat de sambata spre duminica, asa ca, de exemplu, puteti rezerva din nou cazare pentru schi. Situatia insa este un pic complicat, datorita faptului ca fiecare regiune e libera sa decida asupra ridicarea restrictiilor si a datei introducerii acestora.Untitled document

Modificarile au intrat in vigoare de la ora zero duminica, 12 decembrie. Este important de stiut ca ridicarea restrictiilor ii afecteaza doar pe cei care au fost vaccinati si pe cei care s-au vindecat dupa boala. Persoanele nevaccinate vor fi in continuare restrictionate si vor putea folosi doar serviciile de care au cea mai mare nevoie. Astfel serviciile repornite (de ex. cazare, restaurante, coafor etc.) pot fi folosite doar cu un certificat care respecta regulile 2G.

Restaurantele sunt obligate sa-si inregistreze clientii, iar acestia sunt obligati sa foloseasca masca in interiorul restaurantului daca nu stau la masa. Restaurantele trebuie sa se închida la ora 23:00. Cateringul de noapte nu este permis, iar barurile apres ski raman inchise.

Masca FFP2 este necesara in aproape toate locatiile interioare, de exemplu si la unitatile de cazare.

Regiunile iau propriile decizii in functie de situatia lor epidemiologica. Data planificata pentru ridicarea restrictiilor pe regiuni sunt urmatoarele:
    •  din 12 decembrie 2021: Burgenland, Tirol, Vorarlberg
    •  din 17 decembrie 2021: Salzburg, Stiria, Austria Inferioara, Carintia, Austria Superioara
    •  din 20 decembrie 2021: Viena

Planurile de mai sus inseamna ca rezervarile de cazare in scop turistic sunt permise in regiunile enumerate de la data indicata.

Continut preluat de pe: Skimania, https://skimania.ro