Noutati in statiunile de schi din Carintia
Marti, 8 Ianuarie 2019 20:48

Autor EchipaSkimania

Untitled document

Am ajuns la al patrulea episod in seria de prezentari a dezvoltarilor ce sunt realizate in acest an in provinciile din Austria. Dupa prezentarea provinciilor cu statiuni de schi mai mari, acum am ajuns la Carintia, unde in acest an au cheltuit cel mai mult la imbunatatirea tunurilor de zapada, de asemenea, s-a concentrat la o utilizare mai eficienta a zonei in sezonul de vara.Untitled document

Deja am scris despre dezvoltarile de acest an de 300 milioane de euro in Tirol, despre noutatile de 200 de milioane in Salzburg, iar ultima oara am scris despre Vorarlberg, si anume pe ce se cheltuie 44,5 milioane de euro. Acum urmeaza Carintia, unde anul acesta vor fi cheltuite 26 milioane de euro in statiunile de schi.

Vara si toamna acestui an a adus mai multi vizitatori in cele 16 statiuni de schi din regiune. Comparativ cu anul trecut, au transportat cu un milion de pasageri mai mult intre mijlocul lunii mai si mijlocul lunii octombrie. Pentru acesta a fost nevoie sa avem parte de o caldura in luna august, cand oamenii au evadat in munti si de o vreme calduroasa in luna octombrie, atunci cand oamenii puteau admira muntii in culorile toamnei.

Incasarile de vara sunt ajutati si de faptul, ca noile statiuni de schi din regiune construiesc trasee de ciclism montan. Nassfeld a construit un traseu de 3,6 km lungime, iar Koralpe construieste doua trasee simultan. Mai mult, Bad Kleinkirchheim, pana iulie anul viitor, va construi cea mai lunga traseu de Flor Country Trail din lume, cu o lungime de 15,9 km. Trebuie sa adaugam faptul, ca pana acum traseul record a fost tot intr-o statiune de schi din Carintia, la Petzen, astfel regiunea va deveni din ce in ce mai populara printre ciclistii de munte.

Dar hai sa ne intoarcem la iarna. Singurul lift nou din regiune este literalmente un subiect de granita, deoarece noul lift Katschberg a fost mentionat atunci cand am prezentat noutatile din Salzburg. De fapt, liftul a fost construit la granita, pe partea Salzburgului, dar de obicei si cei de la Carintia tin cont de el.

Investitia Katschberg de 12,5 milioane este cea mai mare din regiune. Al doilea este Nassfeld cu 5 milioane, apoi Bad Kleinkirchheim cu 2,4 milioane, Gerlitzen cu 2 milioane, si Turracher Hohe cu 1,7 milioane de euro.

Cea mai mare parte a investitiei de iarna este cheltuita pe tunui de zapada si pe dezvoltarea conditiilor de zapada. In acest an, Gerlitzen construieste si un tobogan.

Oferte de schi in Carintia

Oferte de schi in Austria

Continut preluat de pe: Skimania, https://skimania.ro