Franta: anul acesta vor fi construite 40 de schilifturi
Luni, 17 Decembrie 2018 11:15

Autor gabzso

Untitled document

In vara aceasta nu doar turistii au fost cei care au facut zgomot in Alpii francezi, dar si utilajele de constructii. Anul acesta vor fi construite 40 de schilifturi in statiunile de schi franceze. O parte dintre acestea sunt noi si desigur vor avea loc si renovari, deasemenea vor fi proiecte mai lungi de cativa ani.Untitled document

Statiunile de schi franceze cu mai multe partii incearca sa modernizeze lifturile, insa in cazul statiunilor uriase, aceste lucrari nu se pot termina de la un sezon la altul. In ultimii 10 ani au fost construite 33-51 schilifturi noi intr-un sezon, anul acesta aduce o medie anuala, construind 40 de schilifturi.

Sezonul inca aproape nici nu a inceput, dar unul dintre cele mai spectaculoase schilifturi a fost deja predat pe ghetarul Grande Motte, deasupra Tignes -ului. Despre acest lucru am scris aici.

Acum ar fi imposibil sa enumeram toate lifturile, de aceea in lunile urmatoare vom scrie in detaliu despre acestea grupate pe regiuni sau pe statiuni de schi.

In prealabil mentionam ca vom prezenta noua telecabina (Alpe d'Huez, Val Cenis, Tignes, Val d'Isere si Courchevel), respectiv telecabina renovata (Vaujany, Les Menuires, Meribel si Champagny-la-Vanoise).

Pe unele locuri schiorii se vor putea bucura pe langa un lift nou si de partii noi de schi (La Rosiere). Se pot bucura si schiorii mai avansati, deoarece s-au construit noi partii negre, sau au redeschis partia celebra dar inchisa de ani de zile.

In Alpii francezi se vor construi telecabine admirate deja in alte tari. Printre altele, modelele SIGMA (Val d'Isere) si Doppelmayr D-Line (Les Orres) vor debuta in Franta.

Deci, vor exista multe schimbari atat in statiuni de schi mai cunoscute decat in statiuni de schi mai putin cunoscute. Este destul de probabil ca, cei care viziteaza mai des statiunile preferate, in anul acesta se vor intalni cu noutati.

Continut preluat de pe: Skimania, https://skimania.ro