Val Gardena: schiliftul italian cu cea mai mare capacitate
Duminica, 19 August 2018 17:7

Autor EchipaSkimania

Untitled document

Val Gardena (Groden) este o regiune de schi bine cunoscuta din Tirolul de Sud si Dolomiti, care se proclama ca cea mai buna statiune de schi din cele mai frumoase munti din lume. In acest an a fost construita o telecabina, care nu are pereche in Italia, randurile sale sunt aglomerate, cabina cu zece persoane poate transporta 3.450 de persoane pe ora.Untitled documentTelescaunul cu patru locuri Piz Seteur a fost construit acum 20 de ani. In locul sau cu cele mai moderne solutii tehnice, a fost construita cabina de 10 persoane care satisface toate nevoile de confort. Marimea investitiei este indicata si in pretul ei, numai aceasta singura telecabina a costat 18 milioane de euro.

Noul lift (1789-2102 metri) poate fi de asemenea important deoarece astfel este mai simplu conectarea la circuitul Sella Ronda. Statia a doua a telecabinei cu trei statii este situata langa un alt telescaun (Gran Paradiso). Surpriza verii este ca si bicicleta poate fi adusa pe munte cu acest lift. De fapt, in acelasi timp poate adusi si trei vara cand se deschide Bike Parcul.Furnizarea statiei de vale este interesanta. Potrivit operatorilor, cabinele ajung la imbarcare pe o ruta similara la "banane asimetrice". Datorita designului, este posibil sa se imbarce sase cabine simultan. Aceasta inseamna zece persoane/cabina, deci 60 de persoane poate sa imbarce in aproximativ 90 de secunde.

Cabinele au pereti din sticla oferind o panorama excelenta ca si lifturile folosite mai demult si la Leitner (Stubai sau Zermatt), doar intr-o dimensiune mai mare. Noul model, Symphony 10, a fost inaugurat pentru prima data in aceasta statiune de schi. De asemenea si aici apare numarul 90, usile se deschid atat de largi in centimetri, astfel incat sa fie mai usor urcarea si coborarea. Din aceste cabine care sunt mai late decat cabinele in general si sunt mai inalte circula 77 traseul de 1456 m. Deasemenea aceste cabine ofera si incalzirea scaunelor.

Si statia a doua contine solutii ingineresti uimitoare din care pasagerii observa doar ca cabinele circula aici mai silentioase si cu mai putine agitatie decat de obicei.

Si daca totusi este vorba de italieni, bineinteles ca nu putem trece fara cuvinte pe langa design. Culorile albastre, planificarea cabinelor si planurile statiilor au fost realizate de doi designeri italieni celebri.Mai exista inca loc pentru dezvoltare, care trebuie mentionat pe scurt. Capacitatea telescaunului Sasso Levante a crescut de la 2.200 la 2.600. Partia de langa el are noi sisteme de inzapezire artificiala.

Partia Col Raiser a fost usor modificata. A devenit mai larga si mai uniforma pentru noul sezon. Langa partie au fost instalate noi sisteme de inzapezire artificiala.

Inzapezirea artificiala a portiunii Secada este ajutata de un nou baraj subteran de 5000 metri³.

Teleschiul Furdenan din Ortisei a fost schimbata cu una noua mai lunga cu 100 m.


Oferte de schi in Val Gardena
Oferte de schi in Italia

Continut preluat de pe: Skimania, https://skimania.ro