Info statiuni

ski3

Skimania Gothaer
Statiunea Jasna (Chopok-Nord) - Slovacia
  Jasna (Chopok-Nord)
Pagina formatată pentru tipărire Recomanda unui prieten


Instalatii de transport pe cablu:

Telecabina
1
Teleschi
11
Telescaun
6


Total partii: 35 km

Partii Dificile
33 %
Partii Medii
47 %
Partii Usoare
20 %


Caracteristici statiune:
Bai termaleBaruriDiscotecaFitnessParapantaPesteraPiscinaPartie sanieRestaurante


LEGENDA simboluri
Distanta de la granita: 412 km
Altitudine baza: 950 m
Altitudine varf: 2024 m     Facilităţi de cazare în această staţiune

TIP DE CAZARE

ApartamentHotel
-

Hotel Marmot Sverma, Jasna

Hotel SNP, Jasna

Descriere statiune
Untitled document
Statiunea Jasna este situata in regiunea centrala din Tatra Joasa, la 15 km spre sud de orasul Liptovsky Mikulas. Este cea mai mare regiune de schi din Slovacia, cu un calificativ excelent de 5 stele, durata sezonului fiind de 150 – 200 zile.

Datorita unui program de dezvoltare, privind instalatiile de transport pe cablu, Jasna a devenit cea mai populara statiune de schi din Tatra Joasa.

La ora actuala, in orele de varf functioneaza telescaunul de 6 persoane Doppelmayr, 3 telescaune de 4 persoane, un telescaun de 2 persoane, o telecabina si 16 teleschiuri, cu o capacitate totala de 20.150 pers./ora, care este un rezultat excelent si pe plan international. Este cea mai mare retea de partii din Slovacia, in totalitate amenajata cu ratracuri! Din reteaua de partii, 11.5 km dispune de tunuri de zapada si 1.8 km are instalatie nocturna.

19.dec.2009 s-a deschis telecabina de la Otupne. Pe langa faptul ca va avea capacitatea de 2400 pers/ora este foarte important faptul ca statia de baza va fi langa parcare, in apropiere de Hotel Grand***.

O alta noutate a statiunii este Burton Snowboard Park, cel mai mare funpark din Slovacia! Freestylerii au la dispozitie 14 railuri si o trambulina imensa langa partia Otupne, pe portiunea de sub telecabina.

Zona Chopok-Sud recomandam mai mult pentru free-ride. Atentie la teleschiul de legatura intre cele doua statiuni, daca in vrema nefavoribila nu functionaza trebuie sa urcati pe ...schiuri.

Schiorii si snowboarderii sunt asteptati cu: posibilitati de cazare de la cele mai simple (turistice), pana la hoteluri de lux, 3 piscine, 2 centre fitness, 3 saune, 2 internet-cafe, scoli de schi si snowboard, schi service, centru de inchirieri, pub-uri si discoteci, respectiv parcare pazita langa fiecare hotel.

Aquaparcul Tatralandia:

Este o alta alternativa de agrement si distractie. Situat la 2 km de Liptovsky Mikulas, cu o panorama fantastica spre Tatra de Vest si Tatra Joasa, este cel mai mare complex din Slovacia de acest gen, deschis pe tot parcursul anului!

In Tatralandia va stau la dispozitie 6 bazine cu apa termala de 38ºC, din care 2 sunt acoperite, sauna si masaj, respectiv 4 tobogane, pentru mentinerea nivelului de adrenalina, dupa o zi plina de pe partii.

In incinta Aquaparcului Tatralandia vi se ofera si urmatoarele facilitati:
- partie de schi, dotata cu un miniteleschi pentru copii, scoala de schi si centru de inchirieri. In scoala de schi, orele sunt gratuite!
- snowtubing, pe saltele gonflabile
- plimbare cu sanii trase de cai
- posibilitati de schi, unde schiorii sunt trasi de cai
- patinoar.Comentarii:
Am fost acum trei ani in Tatralandia si a fost excelent!!! Cazarea se face in cabane de lemn bine echipate, este loc de joacapt kinderi, parcare, etc iar aquapark-ul este de vis. Dupa o zi de ski pe Jasna, citeva ore in zona de wellnes sau in bazinele in/out door sint mai mult decit relaxante. Daca mergeti sa skiati, lasati'va masina in parcarea de la baza, este ski bus care va duce sus, la purtii. Acolo sus e cam "strimt" cu parcarea si nu se admite parcarea "ca la noi" .  Enjoy!!
Storosciuc Catalin 15-11-2011 8:18
Nu sunteti inregistrat/logat. Pentru a putea comenta trebuie sa fiti inregistrat.
Va puteti loga/inregistra aici.


 
 
 
Portal partener outdoormania.ro
Statiuni de vara in Austria
Ofertele outdoor ale zilei


Catalog |Contact | FAQ | Termeni si conditii | Recomandare | Clienti | Protectia Consumatorilor - A.N.P.C
Statistici | Publicitate | Cariera | Integrare in pagina web | Documente oficiale | design by: creyons