Info statiuni

ski7

Skimania Gothaer
Statiunea Vialattea - Italia
  Vialattea
Pagina formatată pentru tipărire Recomanda unui prieten


Instalatii de transport pe cablu:

Telecabina
6
Teleschi
29
Telescaun
39


Total partii: 400 km

Partii Dificile
84 km
Partii Medii
220 km
Partii Usoare
96 km


Caracteristici statiune:
BaruriDiscotecaFitnessHeliskiParapantaPatinoarPiscinaPartie saniePartie sanie nocturnaRestauranteSanie caiSnow tubbing


LEGENDA simboluri
Distanta de la granita: 1428 km
Altitudine baza: 1350 m
Altitudine varf: 2823 m     Facilităţi de cazare în această staţiune

TIP DE CAZARE

ApartamentHotel

 Jouvenceaux, Sauze d'Oulx

 Ginevra (OUX100), Sauze d'Oulx

Grand Hotel La Torre, Sauze d'Oulx

Descriere statiune
Untitled document
Via Lattea este o regiune internationala insumand 5 statiuni de schi din Piemonte, Italia (Sestriere, Sauze d’Oulx, Sansicario, Cesana, Claviere) si statiunea Montgenevre, Franta.

Ofera mai mult de 238 partii conectate. Partiile sunt deservite de 70 instalatii de transport pe cablu intre altitudinea de 1350 m la Cesana si 2823 m la varful Motta.

Via Lattea inseamna spatii mari deschise, albe si insorite, partii panoramice care conecteaza saturi traditionale cu orase moderne. Varietatea partiilor satisface orice schior de la incepatori, cu partii late si excelent preparate pana la cei experti, cu partii lungi si dificile.

Dispune de 120 km de partii cu zapada artificiala. In Sestriere exista si posibilitate de schi nocturn, partie bine cunoscuta din Cupa Mondiala de schi.

Cele mai interesante 10 partii din circuitul Via Lattea, cu caracteristici unice si totdeauna cu zapada buna, desi sunt foarte diferite, pot fi parcurse de orice schior de nivel intermediar spre avansat.

In Sestriere partia obligatorie este partia „Mount Sises” de slalom urias din Cupa Mondiala! Se ajunge la 2600 m altitudine pornind cu telescaunul Cit Roc, si continuand cu teleschi. Partea superioara a partiei este abrupta dar lata, urmata de o portiune mai plata la Mount Alpette, dar devenind iarasi „verticala” sub telscaun.

Zonele Valle Ripa si Vallone del Chisonetto ofera posibilitati de "off - piste" dificile. Partia „Kandahar Banchetta - Giovanni Nasi” porneste din varful circuitului Via Lattea, de la Mount Banchetta cu 2800 m altitudine. Este partia desemnata pentru proba de coborare a Campionatului Mondial de schi.

Partea superioara porneste foarte abrupt, dar devine mai domoala ajungand la Banchetta. De aici partia continua cu o portiune dificila, urmata de o curba uriasa, ajungand intre copaci. De aici „verticalitatea” partiei creste si prin multe curbe ajunge in Borgata. De la Mount Motta putem cobori prin parta stanga, dar numai daca conditiile de zapada sunt corespunztoare. Este o coborare nu foarte dificila, dar prezinta multe tipuri de zapada.

La Sauze d’Oulx majoritatea partiilor superioare nu sunt prea lungi, dar late si deschise, insa nu atat de dificile ca si cele prezenatate din Sestriere. Partia "Gran Pista" a fost o partie de coborare cu 650 m diferenta de nivel. Prezinta scurte portiuni abrupte, curbe placute si portiuni plate.

Partia nr. 29 este asemanatoare, dar mai usoara. Porneste din Capanna Mollino, traverseaza prin Clotes si ajunge la centrul din Sauze.

In Sansicario va recomandam partia nr. 21. De la 2700 m altitudine a varfului Fraiteve, partia porneste de deasupra nivelului de padure cu portiuni abrupte. In continuare acestea devin mai putine, dar curbele late si portiunile plate ofera a senzatie de viteza mare. Fiind lata si cu conditii bune de zapada, este o partie recomandata tuturor. Partia ajunge la 1700 m altitudine dupa 1000 m diferenta de nivel.

Partia nr. 72 este asemanatoare, dar mai putin abrupta, avand numai 750 m diferenta de nivel. Porneste de la statia superioara a telescaunului Roccia Rotonda, ajunge intre copaci si devine mai putin lata. Partia se termina tot in localitate.

Partiile din Monti della Luna prezinta mai putine portiuni abrupte, dar in totalitate printre copaci. De la Cesana la Colle Bercia putem ajunge cu telscaun. Urmand partia nr. 93 spre Claviere ajungem la "pista della croce", partie care ne va duce in partea cealalta a vaii, la 1500 m altitudine in Rafuyel. De aici se poate ajunge la Cesana cu telescaun.

Din Claviere partiile devin internationale, putand alege dintre schilifturile din Montgenevre, Franta. La sfarsitul zilei putem ajunge la Colletto Verde (2550 m altitudine) cu telescaunul Rocher de l’Aige.

Partia de intoarecre catre Italia, prin valea Gimont este accesibila pentru oricare schior, doar portiunea superioara fiind mai putin plata. Expertii pot alege o partie dificila, chiar de la statia telescaunului. Luand teleschiul catre Colle Bercia ajungem la o partie lunga si usoara catre Claviere.

Snowparkul "Double Black Park" este situat in mijlocul circuitului Via Lattea, fiind accesibil atat din Sestriere, Sansicario, cat si din Souz d’Oulx. Este dotat cu kick, rail si jump si chiar ofera un skipass special, numai pentru snowpark. Este situat la 2400 m altitudine pe o suprafata de 80.000 mp.

Desi zona inca din 1967 gazduieste evenimente din Cupa Mondiala de schi, Campionatul mondial de schi si snowboard din 1997, potentialul zonei era recunoscut prin gazduirea a XX. Jocurilor Olimpice de iarna, in anul 2006.

Schiorii obositi sunt astepati in mai mult de 30 de restaurante montane, cu specific local.

Apres - ski: parapanta, heli - ski, sanii trase de caini, drumetii de iarna, fitness, sauna, jacuzzi, squash, terenuri de tenis, volei si baschet, patinoar, restaurante, baruri, discoteci, etc.Comentarii:
- nu sunt comentarii
Nu sunteti inregistrat/logat. Pentru a putea comenta trebuie sa fiti inregistrat.
Va puteti loga/inregistra aici.


 
 
 
Portal partener outdoormania.ro
Statiuni de vara in Austria
Ofertele outdoor ale zilei


Catalog |Contact | FAQ | Termeni si conditii | Recomandare | Clienti | Protectia Consumatorilor - A.N.P.C
Statistici | Publicitate | Cariera | Integrare in pagina web | Documente oficiale | design by: creyons