Info statiuni

ski1

Skimania Gothaer
Statiunea San Martino di Castrozza-Passo Rolle - Italia
  San Martino di Castrozza-Passo Rolle
Pagina formatată pentru tipărire Recomanda unui prieten


Instalatii de transport pe cablu:

Telecabina
3
Teleschi
9
Telescaun
13


Total partii: 65 km

Partii Dificile
3
Partii Medii
16
Partii Usoare
23


Caracteristici statiune:
BaruriFitnessPatinoarPiscinaRestaurante


LEGENDA simboluri
Distanta de la granita: 1010 km
Altitudine baza: 1450 m
Altitudine varf: 2380 m     Facilităţi de cazare în această staţiune

TIP DE CAZARE

ApartamentHotel
-
-

Descriere statiune
Untitled document
Regiunea de schi San Martino di Castrozza – Passo Rolle are o pozitie unica in muntii Dolomiti: formeaza partea sudica al caruselului de schi Dolomiti Superski.

Pozitia benefica se reflecta si in cantitatea de zapada, si in numarul zilelor insorite, totdeauna din belsug si o temperatura niciodata prea scazuta.

Sezonul in San Martino tine din decembrie pana la sfarsitul lunii martie, iar Pasul Rolle, datorita altitudinii ofera posibilitate de a schi din noiembrie pana la sfarsitul lunii aprilie. 95% din partiile regiunii sunt dotate cu sistem de zapada artificiala. Regiunea de ski are in componenta 3 centre, conectate prin skibus gratuit cu skipass:

• San Martino di Castrozza cu 45 km de partii

• Passo Rolle cu 15 km de partii

• Primiero

Cele 3 centre pot fi accesate cu 1 skipass comun, dar partiile din Passo Rolle sunt incluse si in skipassul din Val di Fiemme. O alta posibilitate este Dolomiti Superski skipass, oferind acces la 1220 km de partii si 464 instalatii de transport pe cablu.

Cele mai apropiate regiuni din Dolomiti Superski sunt: Bellamonte/Lusia (Bellamonte, 20 km), Tre Valli (Passo Valles, 18 km), Pampeago/Obereggen (Predazzo, 30 km).

Cea mai mare centru de schi din regiune este San Martino di Castrozza, cu 45 km de partii de schi, piste de schi fond dar si trasee pentru drumetii de iarna. Muntii Pale di San Martino ofera o panorama unica, statiunea fiind considerata una cu cea mai frumoasa panorama a Dolomitilor.

Cele 43 km de partii pornind din Alpe Tognola si ajungand la Malga Ces, strabat Cima Tognola, Valcigolera si Punta Ces. Partiile sunt expuse in toate directile, asigurand astfel partii insorite de dimineata pana dupamasa.

Va recomandam partia neagra „TognolaUna”una dintre cele mai frumoase 12 partii din Dolomiti, care strabate padurea Alpe Tognola pe aprox. 3 km lungime, cu multe schimbari de gradiente. Partia neagra „Direttsima” porneste de la 2250 m altitudine si ajunge direct in oras. Este una dintre cele mai dificele partii cu multe schimbari de directie si de gradient, cu o priveliste extraordinara a orasului, chiar sub schiuri!

Dintre partiile rosii va recomandam „Cima Tognola”, o partie lunga, lata si insorita sau „Cristiania”, cu expunere nordica ofera conditii de zapada ideala chiar si pe zilele insorite La Colverde gasim 2 partii mai usoare, dar lungi: 1 rosu si 1 albastru. Telecabina pornind din oras ajunge la poalele varfului Rosetta. De aici se poate urca cu o alta telecabina, dar aceasta portiune nu ofera partii de schi. Locul ofera o panorama de uitat si punctul de pornire ideal pentru drumetii de iarna cu schiuri de tura sau chiar cu rachete de zapada. Partia este luminata de sfere de 1,5 m diametru pentru iubitorii de schi nocturn.

Langa oras, la Pra’ della Nasse gasim 2 partii largi pentru incepatori si cu o zona special amenajata pentru cei mici.

Pentru snowboarderi snowparkul Tognola Fulmiland asigura rail, jump, kick cu acces liber si numai pentru boarderi, muzica in week - end.

Centrul de schi fond ofera in total 9 km de piste (pe platoul insorit si in padure) cu facilitati de garderoba, depozit, inchirieri, instructori.

Passo Rolle, la 9 km de la San Martino , conecteaza San Martino de localitatea Predazzo din Val di Fiemme.

Cele 15 km de partii situate la altitudinea de 1900 - 2250 m, ofera conditii optime de zapada naturala sau la nevoie artificiala de la sfarsitul lui noiembrie pana la sfarsitul lui aprilie. Partiile sunt deservite de 4 telescaune si 1 teleschi.

Partea nordica a varfului Cavalezza, cu 3 telescaune ofera partii interesante. Partia neagra „Paradiso1”, un perete ce pare aproape imposibil de cucerit, deseori folosit si pentru competitii. Partia rosie „Castellazzo” vis - a - vis de peisajul cel mai des fotografiat, in fundal cu refugiul Baita Segantini. Este partia cu cel mai lung sezon din Dolomiti, find deschisa din mijlocul lui noiembrie pana la sfarsitul lui aprilie.

La poalele muntelui „Cimon della Pala”, zona Segantini gasim partii usoare si intermediare, pe o larga portiune deschisa, fiind folosite vara ca si pasune.

Snowboarderii pot savura posibilitatile oferite de snowparkul „Rolle Railz Park” cu rail, jump, muzica in week - end, competitii.

In zona gasim si pista de schi fond Passo Rolle, cu o lungime de 5 km.

Primiero ofera 1 partie de schi pentru incepatori, la Passo Cereda, datorita latimii si a faptului ca nu este aglomerata, este ideala pentru a invata bazele acestui sport magnific. Langa partia de schi se gaseste si pista de sanius si bob.

San Martino este la o distanta de 20 min. cu masina, dar exista si skibus gratuit. Ofera un centru de schi fond cu 15 km piste validate pentru competitii internationale cu facilitati de garderoba, dus si camera pentru ski - waxing.

Pentru cei mici regiunea ofera spatii special amenajate cu partii cu tunele, hopuri, „covor rulant/magic = teleschi pentru cei mici”, obstacole, figurine din cele mai cunoscute desene animate. La „Alpe Tognola” la altitudinea de 2200 m Kinderheim asteapta viitorii campiono cu instructori calificati, specilaizati pentru copii!

Sporturi de iarna practicate: schi, telemark, schi fond, snowboard, drumetii de iarna cu schiuri de tura sau rachete de zapada, patinaj, ice - climbing.

San Martino di Castrozza – Passo Rolle ofera numeroase facilitati apres - ski: piscina acoperita, patinoar, sanii trase de cai, terenuri de tenis, baschet si volei, centru de fitness, baruri, pianobar, restaurante, discoteca.Comentarii:
- nu sunt comentarii
Nu sunteti inregistrat/logat. Pentru a putea comenta trebuie sa fiti inregistrat.
Va puteti loga/inregistra aici.


 
 
 
Portal partener outdoormania.ro
Statiuni de vara in Austria
Ofertele outdoor ale zilei


Catalog |Contact | FAQ | Termeni si conditii | Recomandare | Clienti | Protectia Consumatorilor - A.N.P.C
Statistici | Publicitate | Cariera | Integrare in pagina web | Documente oficiale | design by: creyons