Info statiuni

ski3

Skimania Gothaer
Statiunea Espace San Bernardo: La Thuile-La Rosier - Italia
  Espace San Bernardo: La Thuile-La Rosier
Pagina formatată pentru tipărire Recomanda unui prieten


Instalatii de transport pe cablu:

Telecabina
1
Teleschi
19
Telescaun
17


Total partii: 150 km

Partii Dificile
13
Partii Medii
29
Partii Usoare
32


Caracteristici statiune:
Ice climbing


LEGENDA simboluri
Distanta de la granita: 1158 km
Altitudine baza: 1441 m
Altitudine varf: 2654 mDescriere statiune
Untitled document
Regiunea de schi San Bernardo este o regiune internationala datorita celor doua centre din alcatuire: La Thuile din Valea Aosta, Italia si La Rosier din Savoie, Franta. Conexiunea intre cele 2 centre de schi s-a realizat in 1986! Localitatea La Thuile se afla in valea Colle del Piccolo San Bernardo, dominata de ghetarul Rutor.

Cu un singur skipass putem schia in 2 tari diferite! Datorita sistemului skipass din valea Aosta putem alege din urmatoarele variante: skipass rosu, skipass rosu+Zermatt, international.

Coborarea este asistata de catre cei 2 giganti: Mont Blanc pe o parte si Mount Rutor pe cealalta parte.

Regiunea ofera 150 km de partii in total, deservite de 37 instalatii pe cablu cu capacitatea de transport a 54.000 pers/ora. Partiile urca de la aprox. 1450 m altitudine pana la 2600 m, la Belvedere. Cele 308 tunuri de zapada asigura zapada artificiala pe 25 km de partii.

Diversitatea partiilor face ca regiunea sa fie agreata atat de incepatori cat si de experti. Partea italiana si cea franceza este conectata prin telescaunul Col de la Traversette.

Pentru experti partea italiana ofera 6 partii negre iar cea franceza 7 partii negre. Partia “Belvedere” coboara de la Belvedere pe o lungime de 2400 m cu 600 m diferenta de nivel, pana la statia din vale a telescaunului Fourclaz Express. Partia este recomandata schiorilor avansati.

Cei experti trebuie sa incerce partia ”Franco Berthod”, o partie cu inclinatie de 73% cu o lungime de aproape 4 km. Este partie neagra care ajunge in La Thuile. Partia s-a integrat in Cupa Europeana, la coborare.

O partie mai panoramica este partia rosie “San Bernardo” cu 11 km lungime. Porneste de la Chaz Dura si ajunge in localitatea La Thuile. Trece prin padure, pe langa restaurante montane, fortarete din al II-lea Razboi Mondial.

Este un centru important de heliski. Doritorii sunt transportati pana la ghetarul Rutor la 3486 m altitudine sau la ghetarul Miravidi cu 3051 m altitudine cu elicopter. De aici un ghid montan asigura traseul catre vale. Aceasta senzatie unica poate fi incercata din 01 ianuarie pana la sfarsitul lunii mai.

Mai putem incerca si alte sporturi extreme: catarare pe perete artificial, ice-climbing si excursii nocturne cu rachete de zapada.

Snowboarderilor recomandam snowparkul din La Rosiere cu: 1 box, rails, Hip, big air, handrails, tables.

Gasim 27,5 km piste de schi fond de fiacre nivel la La Thuile.

Copiii beneficiaza de o atentie speciala: gradinita cu mascota “Thuilly”, miniclub cu skilift “covor magic” si snow-tubing, nu numai pentru cei mici!Comentarii:
- nu sunt comentarii
Nu sunteti inregistrat/logat. Pentru a putea comenta trebuie sa fiti inregistrat.
Va puteti loga/inregistra aici.


 
 
 
Portal partener outdoormania.ro
Statiuni de vara in Austria
Ofertele outdoor ale zilei


Catalog |Contact | FAQ | Termeni si conditii | Recomandare | Clienti | Protectia Consumatorilor - A.N.P.C
Statistici | Publicitate | Cariera | Integrare in pagina web | Documente oficiale | design by: creyons