Info statiuni

ski7

Skimania Gothaer
Statiunea Chepelare - Bulgaria
  Chepelare
Pagina formatată pentru tipărire Recomanda unui prieten


Instalatii de transport pe cablu:

Teleschi
3
Telescaun
2


Total partii: 20 km

Partii Dificile
5%
Partii Medii
50%
Partii Usoare
45%


Caracteristici statiune:
BaruriBowlingCasinoDiscotecaPiscinaPartie sanieRestaurante


LEGENDA simboluri
Distanta de la granita: 348 km
Altitudine baza: 1156 m
Altitudine varf: 1870 mDescriere statiune
Untitled document

Statiunea Chepelare este situata in partea centrala a Muntilor Rodopi, in amonte de raul Chepelaraska, la o altitudine medie de 1150 m, extinzandu-se pe o suprafata de 375 km². Centrul este situata la 230 km distanta de Sofia, capitala Bulgariei. Puternicele influente mediteraneene au creat un climat favorabil, ce a dus la dezvoltarea propice a mediului inconjurator, intalnim asfel paduri de molid, pin si brad. De asemenea, infrastructura bine dezvoltata a creat conditii bune pentru turism si recreere pe intreg teritoriul din Chepelare.

In Chepelare sunt doua mari temple ortodoxe. Unul este dedicate Sf. Anastasie si a fost construit in 1835. Al doilea a fost construit in 1866 dar, 2 ani mai tarziu a fost construita acolo o scoala.

De asemenea, in oras exista singurul  muzeu din Europa “Rhodopi Karst Museum”  cu elemente carstice, in care este prezentata frumusetea unei pesteri. Chepelare este un remarcabil loc unde folclorul, etnografia si arhitectura s-au pastrat de-a lungul timpului.

Statiunea Chepelare are o adevarata traditie in schi, incepand inca din anul 1930. Prima scoala de schi a aparut in 1954 dupa care, in 1974 a avut loc organizarea primei competitii de schi, “Mechi Chal Cup” , denumita astfel dupa varful ce domina orasul. Incepand cu 2008 centrul de schi a uimit prin construirea unuia dintre cele mai moderne lifturi din Europa. Acesta are  posibilitatea  de a transporta peste 2000 persoane/ora, eliminand astfel  cozile de la instalatie si garantand o buna functionare a acestuia. In doar 9 minute acesta ajunge din Chepelare pe varful Mechi Chal.

Cea mai populara partie de schi din statiune este “Mechi Chal” acreditata pentru competitii internationale  dar, de asemenea, ofera  si conditii excelente pentru schiorii incepatori.  Nici copiii nu sunt uitati, existand partii speciale pentru ei , partii albastre adica usoare si partii verzii, foarte usoare.

Unul dintre avantajele statiunii este ca aici exista un “Club pentru copii” care are rolul de a invata copiii sa schieze.  Instructori profesionisti ai Sport Center-ului  Chepelare  ofera copiilor atentie deosebita la cursuri. Fiecarui copil ii ia o anumita perioada de timp pentru a invata sa schieze  avand astfel nevoie de atentie speciala din partea instructorilor. Centrul pune la dispozitia dumneavoastra instructori individuali dorind ca fiecare mic schior sa se simta bine si in siguranta in timp ce invata sa schizeze. Daca micul schior va avea chef sa se dea cu sania sau sa faca un om de zapada,  bonele vor avea grija de aceasta si se vor juca cu ei. Pentru a veni in ajutorul parintilor centrul va pune la dispozitie  diverse servicii pentru copii cu varsta cuprinsa intre 3 si 6 ani, luandu-i in grija pentru 1,2,3 sau 4 ore. Preturile sunt 8,14, 18 si 20 lv si includ echipamentul de schi pentru copii: schiuri, bete, clapari, casca si o vesta colorata.
Comentarii:
- nu sunt comentarii
Nu sunteti inregistrat/logat. Pentru a putea comenta trebuie sa fiti inregistrat.
Va puteti loga/inregistra aici.


 
 
 
Portal partener outdoormania.ro
Statiuni de vara in Austria
Ofertele outdoor ale zilei


Catalog |Contact | FAQ | Termeni si conditii | Recomandare | Clienti | Protectia Consumatorilor - A.N.P.C
Statistici | Publicitate | Cariera | Integrare in pagina web | Documente oficiale | design by: creyons