Info statiuni

ski3

Skimania Gothaer
Statiunea Hochkonig - Muhlbach, Dienten, Maria Alm - Austria
  Hochkonig - Muhlbach, Dienten, Maria Alm
Pagina formatată pentru tipărire Recomanda unui prieten

Regiune:  SalzburgInstalatii de transport pe cablu:

Telecabina
5
Teleschi
19
Telescaun
9


Total partii: 112 km

Partii Dificile
19 km
Partii Medii
41 km
Partii Usoare
52 km


Caracteristici statiune:
BaruriDiscotecaFitnessParapantaPatinoarPiscinaPartie saniePartie sanie nocturnaRestauranteSanie caiSnow tubbing


LEGENDA simboluri
Distanta de la granita: 792 km
Altitudine baza: 802 m
Altitudine varf: 2000 m     Facilităţi de cazare în această staţiune

TIP DE CAZARE

ApartamentHotel

 Apartament AT5505.250, Mühlbach am Hochkönig

 Sonnenhang, Mühlbach am Hochkönig

 Apartament AT5761.220, Maria Alm am Hochkönig

Resort Maria Alm, Maria Alm am Steinernen Meer

Familien- und Sporthotel Marco Polo Club Alpina, Maria Alm am Steinernen Meer

Landgasthof Almerwirt, Maria Alm am Steinernen Meer

Descriere statiune
Untitled document
Regiunea de schi din Hochkonig si - a primit numele de la muntele de 3000 m din mijlocul Salzburgului.

Este alcatuita din 3 statiuni, cu aceeasi denumire a satelor: Muhlbach, Dienten si Maria Alm, legate intre ele print - un "leagan de schi".

Cele 3 statiuni intrelegate ofera 112 km de partii, cu toate gradele de dificultate, inclusiv cu partii freeride si mogul. Partiile sunt deservite de 33 de instalatii de transport pe cablu (19 teleschiuri, 9 telescaune si 5 telecabine), toate la altitudinea de 800 - 1900 m. Hochkonig's Winterreich apartine de regiunea Ski Amade cu skipass valabil pe toti cei 760 km de partii din superregiune.

Muhlbach, fost orasel minier, cu un istoric de 5000 de ani, la o altitudine de 860 m, in zilele noastre traieste exclusiv din turism.

Aici gasim intreaga paleta a unitatilor de cazare, de la agroturism pana la hoteluri de lux.

Deasupra orasului se inalta muntele Schneeberg (1921 m), pe care il putem ajunge din doua etape: cu o telecabina, pe care o schimbam pe un teleschiu modern de 6 locuri. In partea superioara a regiunii intalnim partii medii si usoare, iar in partea inferioara pana in Muhlbach se poate ajunge pe partii grele. Pentru incepatori poate fi o alternativa la baza Schattberg, partia lunga, albastra, pana in oras.

Dienten este o localitate alpina idilica, la baza muntelui Hochkonig. Este o statiune bine sistematizaat, linistita, unde ne putem lipsi de masina. Majoritatea instalatiilor, magazinelor si restaurantelor pot fi ajunse cu o plimbare usoara.

Satul se afla in mijlocul regiunii de schi, asa ca putem porni in ambele directii pentru a descoperi imperiul Hochkonig. Pornind in directia Maria Alm, putem ajunge pe varful Gabuhel (1634 m) cu un telescaun de doua persoane, iar spre directia Muhlbach, varful cel mai apropiat este varful Wastlhohe (1730 m).

Pe ambii versanti schiorii si snowboarderii sunt asteptati de instalatii de transport pe cablu moderne, partii late, iar la Liebenau, un halfpipe.

Statiunea mai este renumita si multumita scolilor de schi moderne si de partia de sanius din Grunegg (1,5 km), care ofera si posibilitatea de inchirieri de sanii.

Cea mai renumita unitate de cazare din statiune este hotelul - model de wellness Ubergossene Alm (1240 m). Hotelul ofera servicii speciale pe tot parcursul anului pentru turistii care doresc sa se bucure de facilitati ca: terenuri de tenis, terenuri de golf, bai de aburi, aromaterapie si multe locuri de odihna luxoase special amenajate.

Maria Alm este cea mai mare statiune din regiune, cu 80 km de partii, halfpipe, partie de sanius "happy", etc.

Cu telescaunele moderne in doar 4 minute putem ajunge pe cel mai inalt punct al regiunii de schi, varful Aberg - Langeck (2000 m). Specificul locului este instalatia Natrun, un hibrid pe cablul pe care se schimba alternativ scaunele si cabinele.

Regiunea Hochkonig Winterreich nu este in legatura directa cu regiunea apropiata din Maria Alm, Hinterreit, unde, pe langa partiile usoare si medii, gasim si o partie cu acreditare FIS si un halfpipe, deservite de doua teleschiuri intre (1200 m si 1097 m).Comentarii:
- nu sunt comentarii
Nu sunteti inregistrat/logat. Pentru a putea comenta trebuie sa fiti inregistrat.
Va puteti loga/inregistra aici.


 
 
 
Portal partener outdoormania.ro
Statiuni de vara in Austria
Ofertele outdoor ale zilei


Catalog |Contact | FAQ | Termeni si conditii | Recomandare | Clienti | Protectia Consumatorilor - A.N.P.C
Statistici | Publicitate | Cariera | Integrare in pagina web | Documente oficiale | design by: creyons