Info statiuni

ski7

Skimania Gothaer
Stiri scurte inzapezite 3
V-am mai povestit ca statiunile in lipsa de zapada cumpara zapada pentru a putea organiza evenimentele programate. Cel mai inalt varf din Austria, ghetarul Grossglockner s-a ales cu avantaje din cauza lipsei de zapada din celelalte statiuni. Mai demult era o investitie serioasa transportarea zapezii din zona drumurilor montane, iar acum statiunile fara zapada platesc bani grei pentru transportarea zapada pe partiile lor.


Pakistan a primit primul ratrac in cadou
Asa se pare ca de acum incolo Pakistan o ia in serios schiul de performanta, totul multumita japonezilor. Federatia de Schi din Japonia a donat primul ratrac catre Pakistan, de care se vor bucura schiorii in timpul competitiilor. Pe langa ratrac, pakistanezii au mai primit 400 de perechi de schiuri si costumuri de competitie. Japonia totdeauna a ajutat aceasta tara cu munti de mare altitudine, insa foarte saraca. Sportivii din Pakistan de obicei se pregatesc pe partiile din Japonia, iar anul acesta schiorii din cele doua federatii se pregatesc impreuna pentru Jocurile Asiatice organizate la sfarsitul acestei luni.

Acum 40 de ani a fost organizat primul concurs de cupa mondiala
In aceasta saptamana sarbatorim a 40-a  aniversare a concursurilor din cadrul Cupei Mondiale la disciplina de schi alpin. Interesant, ca ideea acestor concursuri s-a nascut pe partiile din Chile, in anul 1966, primul concurs fiind organizat in 05.ian.1967 in statiunea de schi Berchtesgaden, Germania.

Probabil putini stiu ca primul concurs de acest gen a fost organizat in disciplina slalom special/femei, castigatorul fiind Heini Messner, cine anul acesta inplieste 67 de ani. Heini a participat si a castigat cu schiuri de 205 cm (!), dar a renuntat la cariera sportiva din cauza accidentarilor la nivelul genunchiului. Ea a declarat ca niciodata nu a schiat cu schiuri carving.

S-au deschis partiile din Israel, Liban, Turcia
In aceasta saptamana  s-au deschis partiile din Israel si Liban, iar partiile din Turcia sunt deschise de cateva saptamani bune. Pe muntele Hermon numai in ultima saptamana a nins intre 45-70cm zapada proaspata, iar proprietarii partiilor asteapta zilnic aproximativ 700-800 de schiori si snowboarderi. Sezonul de schi aici este foarte scurt fata de sezonul din Alpi, doar 40-60 zile, insa localnicii sunt dispusi sa plateasca skipass-ul de aproximativ 40 Euro/zi, intretinerea partiilor fiind rentabila chiar si pe o perioada atat de scurta.

Luptele de anul trecut din Liban n-au fost o reclama tocmai buna pentru statiunea Faraya Mzaar (2438 m). Din cauza razboiului foarte multi au renuntat la rezervarile de hotel din statiunea respectiva, proprietarii bazandu-se in principiu pe turisti straini si pe cei care vin acasa in vizita. Aici saptamana trecuta a nins peste 60 cm zapada proaspata insa din cauza luptelor din Beirut, turisti tot lipsesc din statiune… Localnicii spera ca situatia va reintra in curand la normal si in acest fel sezonul actual poate fi "salvat".

Statul din apropiere, Siria, la fel a capatat ambitii de-a construi propria statiune de schi. Pe partea cealalta a muntelui Hermon a fost acceptat de guvernul tarii un proiect si o investitie de 16 miliarde de dolari. In curand ne vom putea bucura de o alta destinatie "interesanta" de schi.

Statiunile din Turcia s-au deschis demult. Majoritatea partiilor sunt deschise si functioneaza cu capacitate maxima, intre ele fiind regiunile Bursa si Erzurum. Sezonul in medie dureaza aproximativ 150 de zile. Majoritatea turistilor sunt straini, dar in weekend partiile sunt pline si de localnici. In unitatile de cazare excelente vin foarte multi turististraini, care pana acum au schiat pe partiile din Bulgaria. Cum serviciile sunt foarte bune, din ce in ce mai multi aleg aceasta destinatie. In orice caz, aici se schiaza mult mai ieftin ca si in statiunile din Europa…

Topicuri asociate

Stiri

"Stiri: Stiri scurte inzapezite 3" | 0 comentarii
Prag
Reîncărcare

Comentariile apartin celui care le-a trimis. Nu ne asumam nici o responsabilitate pentru continutul lor.


 
 
 
Portal partener outdoormania.ro
Statiuni de vara in Austria
Ofertele outdoor ale zilei


Catalog |Contact | FAQ | Termeni si conditii | Recomandare | Clienti | Protectia Consumatorilor - A.N.P.C
Statistici | Publicitate | Cariera | Integrare in pagina web | Documente oficiale | design by: creyons