Info statiuni

ski7

Skimania Gothaer
Sezonul de schi 2021 – 2022 ne asteapta!
Untitled document

Vacanta la schi in sezonul 2021-2022 va fi din nou posibila! Majoritatea tarilor (precum Austria, Italia, Franta, Elvetia, Slovacia, Bulgaria, etc) acceptă certificatul digital Covid al UE (GreenPass).

Masurile si restrictiile planificate pentru o iarna sigura difera de la tara la tara. Iata mai jos cele mai importante schimbari!Untitled document

Austria

Aici aproape peste tot este solicitat prezentarea certificatului "3G" (ceea ce vine din cuvintele germane geimpfte, genesene si getestete Personen - persoana vaccinata, trecuta prin boala sau testata). Planul pentru perioada urmatoare este aplicarea restrictiilor in 3 etape in functie de gradul de ocupare a paturilor de la sectiile de terapie intensiva:

- etapa 1 este in vigoare din 15.09.2021 si prevede prezentarea certificatului 3G in domeniul gastronomiei si al cazarii, respectiv in telecabine, in pietele de targuri si la adunarile de 25 de persoane sau mai mult. Purtarea mastii FFP2 este obligatorie in magazinele de alimente, farmacii, in mijloacele de transport in comun, in telecabine etc. In aceasta etapa accesul la Apres-ski
este permis numai persoanelor care pot prezenta dovada de vaccinare sau dovada trecerii prin boala sau care prezinta un test PCR negativ. Testele antigen nu sunt acceptate.
- etapa 2 se aplica dupa 7 zile ce se depasesc 300 de paturi ocupate la sectiile de terapie intensiva. In aceasta etapa se aplica regula 2G (ceea ce inseamna persoane vaccinate sau care pot dovedii trecerea prin boala). Aici cateringul de noapte, après-ski -ul si evenimentele peste 500 de persoane pot fi accesate numai cu dovada vaccinarii sau dovada trecerii prin boala. Testele antigen pentru auto - administrare nu vor mai fi valabile.
- etapa 3 se aplica dupa 7 zile ce se depasesc 400 de paturi ocupate la sectiile de terapie intensiva. In acest caz accesul la restaurante si la apres-ski -ul se va putea efectua numai prin prezentarea unei dovezi de vaccinare sau dovada trecerii prin boala.

Se pare ca in Austria telecabinele vor functiona cu capacitatea maxima, insa inca nu se stie exact in ce masura va afecta aceste etape de restrictii operarea statiunilor de schi. Planul schilifturilor este sa nu existe restrictii de capacitate sau pastrarea obligatorie a distantei la lifturi dat fiind faptului ca certificatele vor fi verificate la achizitionarea skipassurilor, astfel vor fi evitate cozile lungi la imbarcarea in lifturi. Masca FFP2 va fi obligatorie in telecabine/telescaune/teleschiuri pentru
toate persoanele peste 14 ani, iar copii intre 7 - 14 ani sunt obligati sa-si acopere nasul si gura cu ceva. Totodata sa fim constienti ca in sezonul de schi achizitionarea unui skipass va depinde de certificatul "3G" incepand de la 12 ani si este posibilaca achizitionarea skipass-urilor de sezon, respectiv cele de mai multe zile nu vor fi permise pe baza dovezii unei test negativ, deoarece testul nu va mai fi valabil in zilele urmatoare sau in alte perioade ale sezonului.

Deasemenea si pietele de Craciun vor avea loc si se va putea intra cu regula celor trei dovezi (vaccinat, testat sau insanatosit).

Italia


Ca si in Austria si in Italia este necesar certificatul verde (dovada vaccinarii sau trecerii prin boala) incepand de la 12 ani. Se pare ca dintre tarile europene Italia aplica cele mai stricte masuri. Aici incepand din 15.10.2021 angajatii pot lucra numai detinand un certificat verde, respectiv cei care doresc sa intra intr-un restaurant, muzeu, teatru, cinematograf etc. sau sa foloseasca transportul in comun trebuie sa prezinta dovada vaccinarii sau trecerii prin boala sau rezultatul negativ al unui test
PCR. Datorita faptului ca anul trecut in Italia toate statiunile de schi au fost inchise in acest sezon planul statiunilor de schi este ca schiatul va depinde de certificatul verde incepand de la 12 ani. Cei care nu sunt vaccinati sau nu au trecut prin boala probabil vor avea posibilitate de a prezenta rezultatul negativ al unui test PCR nu mai vechi de 72 de ore. Referitor la lifturi: cele deschise vor funtiona cu capacitatea maxima, iar cele inchise cu o capacitate de 80%. Purtarea mastii va fi obligatorie pe toate lifturile.

Elevtia

Anul trecut in Elvetia statiunile de schi au fost deschise. Sezonul acesta si aici achizitionarea skipass-ului va fi conditionat de certificatul verde, respectiv purtarea mastii va fi obligatoriu in lifturi.

Franta

Aici tendinta este ca in cazul in care situatia pandemia nu se inrautateste sezonul de schi va fi liber, nu se va solicita certificatul verde (in limba franceza pass sanitaire). Astfel Franta este prima tara din UE care are perspectiva de a nu solicita un certificat digital in timpul sezonului de schi, de care vom avea nevoie in statiunile de schi italiene si austriece. Referitor la celelalte restrictii precum masca, capacitatea lifturilor, distantare sociala vor fi comunicate mai tarziu.

Tendinta este deja vizibila in tarile europene, in loc de sezonul de schi ratat sau cu pierderi mari de anul trecut, in acest an statiunile de schi ar fi multumite de o clientela mai mica, dar mai sigura, asa ca solutia este vazuta in certificatul verde.

De asemenea, din planurile se poate observa ca nu vor exista reglementari uniforme cu privire la capacitatea de functionare a lifturilor, la purtarea mastilor si la o serie de probleme minore, deci va fi important sa ne informam despre reglementarile actuale ale tarii / regiunii / statiunii de schi inainte de plecare.


Topicuri asociate

Stiri

"Stiri: Sezonul de schi 2021 – 2022 ne asteapta!" | 0 comentarii
Prag
Reîncărcare

Comentariile apartin celui care le-a trimis. Nu ne asumam nici o responsabilitate pentru continutul lor.


 
 
 
Portal partener outdoormania.ro
Statiuni de vara in Austria
Ofertele outdoor ale zilei


Catalog |Contact | FAQ | Termeni si conditii | Recomandare | Clienti | Protectia Consumatorilor - A.N.P.C
Statistici | Publicitate | Cariera | Integrare in pagina web | Documente oficiale | design by: creyons