Info statiuni

ski4

Skimania Gothaer
Schladming-Planai: au predat noul lift de 10 persoane
Untitled document

In ziua de joi a fost predat oficial noua mandrie a statiunii de schi, noua telecabina de 10 persoane, care transporta schiorii pana la varf in aproximativ 12 minute.Untitled document

In ultimii 33 de ani, cele 165 telecabine de cate 6 persoane au transportat aproximativ 35 de milioane de pasageri in statiunea de schi. La inceputul lunii aprilie au inceput sa demonteze vechiul lift. Acesta a pornit intr-o calatorie foarte lunga de aproximativ 12 mii de kilometri. A fost cumparat de o companie din Malaezia pentru a-l aseza la statiunea de schi Las Lenas din Argentina in vara anului 2021. Potrivit austriecilor, au avut mare grija de acest lift, astfel incat sa poata fi operat in siguranta inca cel putin 15 ani.

Nu o sa duca dorul foarte mult de vechea telecabina, deoarece succesorul sau va fi, desigur mai modern din mai multe puncte de vederi. Cea mai mare diferenta este capacitatea. Potrivit comunicarilor statiunii de schi, aici se va construi telecabina avand unul dintre cele mai mari capacitati din lume, care va transporta 3800 de pasageri pe ora. In comparatie cu acesta, vechea capacitate de 2200 de persoane pare nesemnificativa, dar se pare ca orice statiune de schi din America de Sud, sau chiar Europa Centrala ar accepta

Din cauza motivelor practice, au inceput lucrarile in aprilie, imediat dupa sfarsitul sezonului de schi precedent. Construirea unui lift de tip Doppelmayr D-Line la aceasta altitudine necesita de obicei un an si jumatate. Lucratorii din Schladming au facut tot ce era posibil si au finalizat liftul in aproape 8 luni mai exact, in 234 de zile.Peretii celor 153 de cabine al noului lift au fost realizate din sticla, asa ca nimic nu impiedica panorama in timpul calatoriei. Este interesant faptul ca, cabinele au fost realizate din aluminiu, astfel greutatea lor de 889 de kg este considerat ca una destul de scazuta in aceasta categorie. Latimea unui scaun este de 46 cm, conform localnicilor, din punctul de vedere al confortului, acesta este prima telecabina “cu adevarat” pentru 10 persoane. S-au gandit si la utilizrea in timpul verii, astfel incat pot fi asezate doua biciclete in cabina.

Aceste cabine ar trebui sa absoarbe randurile, care au devenit si mai lungi dupa Campionatele Mondiale din 2013, uneori pasagerii asteptand si 35 de minute pentru lift. Doppelmayr a personalizat sistemul de control pentru a accesa telecabina, conform caruia, teoretic fiecare pasager isi va gasi locul in 40 de secunde.

In anul acesta, Planai va cheltui aproximativ 35 milioane de euro pentru dezvoltari, iar majoritatea banilor au fost cheltuiti pentru construirea noului lift.

Oferte de schi in Schladming

Oferte de schi in Austria


Topicuri asociate

Stiri

"Stiri: Schladming-Planai: au predat noul lift de 10 persoane" | 0 comentarii
Prag
Reîncărcare

Comentariile apartin celui care le-a trimis. Nu ne asumam nici o responsabilitate pentru continutul lor.


 
 
 
Portal partener outdoormania.ro
Statiuni de vara in Austria
Ofertele outdoor ale zilei


Catalog |Contact | FAQ | Termeni si conditii | Recomandare | Clienti | Protectia Consumatorilor - A.N.P.C
Statistici | Publicitate | Cariera | Integrare in pagina web | Documente oficiale | design by: creyons