Info statiuni

ski5

Skimania Gothaer
O revenire spectaculoasa!
Austria. Concursul actual de ninsoare de data asta a fost castigat fara discutii de catre Austria si in mod special de catre regiunea Carintia! Localnicii recunosc ca de 15 ani, din anul 1991 nu au vazut ca stratul de zapada sa cresca asa de mult, intr-un timp atat de scurt. Proprietarii partiilor din Carintia recunosc, ca ninsorile au sosit in ultima secunda si in sfarsit sunt acoperite cu un strat de zapada excelenta si partiile la altitudinile mai mici, oferind posibilitatea de-a cobori pe schiuri pana la parcari.


La ora actuala se masoara intre 60-120 cm (!) zapada proaspata in Nassfeld, pe partiile din Gerlitzen 30-65 cm, in Heiligenblut si Innerkrems 70 cm, in Katschberg 80 cm. Cel mai norocos “concurent” poate fi considerat Bad Kleinkirchheim, unde partiile erau intr-o strare catastrofala, functionand cu o capacitate de aproximativ 25%. In cursul saptamanii trecute a nins peste 60 cm zapada proaspata. Datorita faptului ca proprietarii partiilor au fost pregatiti cu utilaje au reusit sa deschide mai multe partii, sperand ca aglomeratia pe partii va fi mai mica.

In zonele Ski Amade, Saalbach si Salzburg a nins mai putin, intre 5-25 cm, iar in regiunile Tirol si Vorarlberg doar cateva fulgi s-au adunat pe masini. Aici se asteapta in curand (probabil zilele acestea) la o ninsoare mai serioasa de 50-60 cm.

Ninsoarea aparuta “din senin“ a surprins si traficul rutier…, deci cei care se pregatesc in regiunea Carintia sa calculeze cu o calatorie mai lunga.

Italia. Despre situatia partiilor din Italia nu se poate spune prea multe noutati… Aici in continuare in majoritatea regiunilor de schi importante se schieaza in conditii excelente, partiile find functionabile in medie de peste 90%...

Fanta. Partiile din Franta au avut mai mare noroc in acest sezon, fata de anul trecut. In majoritatea regiunilor de schi in cursul saptamanii a nins intre 10-60 cm zapada proaspata si se asteapta ninsori in continuare. Zapada asezata pe o baza dura de zapada inghetata formeaza un strat perfect pentru prepararea partiilor.

In zonele de altitudine mai mica (400-1000 m) a nins intre 10-25 cm zapada, deci aici in continuare partiile nu sunt intr-o stare perfecta, dar se preconizeaza ninsori in continuare, deci sunt sanse mari ca si aceste zone sa devina perfect functionabile.

In regiunile de schi de altitudine mai mare, ca  Les 2 Alpes sau Tignes, stratul de zapada prospata a crescut cu 30-60 cm, temperatura atmosferica este in crestere, aspect care favorizeaza prepararea partiilor, singurul aspect neplacut este vantul foarte puternic.

Slovacia. In sfarsit, statiunile din Slovacia poate sa resufle linistit, sezonul poate sa incepe! In ultimele zile in majoritatea statiunilor a nins intre 5-25 cm zapada proaspata, deci din weekend a inceput sezonul de schi si snowboard.

Partiile de schi si-au schimbat total infatisarea! Pana acum majoritatea partiilor functionabile erau pline de pete maronii, mai mici-mai mari, care in ultimele zile au devenit un alb impecabil. Dintre statiunile cele mai frecventate si de turisti romani, a nins suficient de mult in Donovaly si in Vratna, dar nu a ramas fara zapada nici Jasna (Chopok nord), iar in Tatranska Lomnica (Tatra Inalta) in continuare sunt conditii excelente pentru practicarea sporturilor de iarna.

Cele mai mari probleme au intampinat cei prinsi in trafic de ninsoare: traficul a devenit ingreunat de ninsoare si polei in zona Poprad, Liptovsky Mikulas si Donovaly. Meteorologii sustin ca iarna ramane destul de grava in continuare in zonele mai sus amintite, cu temperaturi atmosferice de pana la -20ºC!

Topicuri asociate

Stiri

"Stiri: O revenire spectaculoasa!" | 0 comentarii
Prag
Reîncărcare

Comentariile apartin celui care le-a trimis. Nu ne asumam nici o responsabilitate pentru continutul lor.


 
 
 
Portal partener outdoormania.ro
Statiuni de vara in Austria
Ofertele outdoor ale zilei


Catalog |Contact | FAQ | Termeni si conditii | Recomandare | Clienti | Protectia Consumatorilor - A.N.P.C
Statistici | Publicitate | Cariera | Integrare in pagina web | Documente oficiale | design by: creyons