Info statiuni

ski6

Skimania Gothaer
Munca sezoniera in Austria
Din ce in ce mai multi romani aleg sa lucreze iarna in Austria  ca si ospatari, barmani, bucatari sau in alte meserii de acest gen in cele mai renumite statiuni de schi. Intrebarea care se ridica este ce avantaje si de ce salarii beneficiaza cei care prefera sa lucreze peste hotare in industria hoteliera, restaurante, in turism in general?Unde isi cauta de lucru?
Dupa parerea unora site-uri foarte bune sunt Gastrojobs si Rollingpin. Deasemenea, si instructorii de schi pot cauta locuri de munca pe aceste pagini web, dar si pe site-ul diferitelor statiuni de schi, unde exista meniu intitulat “jobs”.

Cazare si servicii de masa
Din acest punct de vedere, cei care lucreaza in industria hoteliera sunt avantajati, deoarece sunt foarte rare cazurile cand acestia nu beneficiaza de cazare si masa. Totodata, angajatii unui bar apres-ski sau restaurant, chiar daca in general beneficiaza  de servicii de masa, in ceea ce priveste cazarea, nu este totdeauna asigurata.

Skipass gratuit?
In industria hoteliera, 20-30% din angajatori asigura angajatilor sai skipass gratuit pe intreg sezonul. Restul primesc reduceri din pretul skipass-ului pe tot sezonul.

Program de lucru
Programul de lucru este individual, in general fiind de 10-12 ore/zi. Cei care doresc sa lucreze in aceste domenii, cum sunt receptionerii, portarii, ar fi bine sa se pregateasca stiind ca vor lucra si in ture de noapte. Este lesne de inteles, ca si cei care prefera sa lucreze in diferite localuri, cum sunt barurile, cluburile, tavernele, isi vor petrece noptiile indeplinindu-si sarcinile. O zi sau cateodata doua zile pe saptamana sunt libere, dar se poate intampla ca intr-o saptamana mai agitata sa nu fie posibila asigurarea nici unei zi libere. In acest caz, zilele libere se vor acorda luna urmatoare.

Salarii
De multe ori, salariile difera foarte mult unul de altul, deoarece depind de categoria muncilor prestate si de locatie. De exemplu, altfel castiga un angajat intr-un hotel de 3* din Sankt Anton am Arlberg, sau Solden decat unul din Arnoldstein.

Lista urmatoare reprezinta salariile nete pe luna din diferite meserii:

- Ospatar sef cu minim 5 chelneri in subordine: 1500 €
- Ospatar sef cu mai putin de 5 chelneri in subordine: 1440 €
- Barman sef: 1440 €
- Barman, Sommelier: 1370 €
- Chelner: 1150-1290 €
- Receptioner sef: 1500 €
- Receptioner: 1300 €
- Bucatar sef cu minim 5 bucatari in subordine: 1700 €
- Bucatar sef cu un ajutor de bucatar in subordine: 1560 €
- Bucatar: 1100-1400 €

Ce sanse exista pentru cei care nu cunosc limba?
Este foarte greu, dar nu imposibil. In general, acestia se pot angaja ca si spalator de vase. Salarul unui spalator de vase este in jur de 500-600 euro pe luna.

by REKA

Topicuri asociate

Stiri

"Articole: Munca sezoniera in Austria" | 0 comentarii
Prag
Reîncărcare

Comentariile apartin celui care le-a trimis. Nu ne asumam nici o responsabilitate pentru continutul lor.


 
 
 
Portal partener outdoormania.ro
Statiuni de vara in Austria
Ofertele outdoor ale zilei


Catalog |Contact | FAQ | Termeni si conditii | Recomandare | Clienti | Protectia Consumatorilor - A.N.P.C
Statistici | Publicitate | Cariera | Integrare in pagina web | Documente oficiale | design by: creyons