Info statiuni

ski5

Skimania Gothaer
Kaunertal: se construieste o telecabina de 100 de persoane
Untitled document

Statiunea din Tirol a inlocuit doua lifturi vechi cu o telecabina moderna noua, cum nu a mai fost niciodata construita in Austria.Untitled document

In locul noului lift a functionat liftul Weißseeferner 1 predat in 1980, rspectiv Weißseeferner 2, predate in 1998. Anul trecut in octombrie o avalansa a afectat grav ambele lifturi, iar statiunea de schi a decis sa caute o alta modalitate de a transporta schiorii pe aceasta portiune unde avalansele sunt destul de comune.

Ideea unui lift mare de 100 de persoane era atat de suportat de directori, incat a fost comandat chiar inainte sa fie siguri ca acest plan poate fi realizat.

Fotografiile spun aproape tot despre acest noul lift, dar iata cateva detalii. Cele doua cabluri sunt destul de departe una de alta. Distanta de 4,6 metri ofera o stabilitate mai mare cabinei, care poate functiona fara probleme in caz de un vant mai mare.

Noua telecabina porneste de pe langa parcarea Gletscherrestaurant de la o altitudine de aproximativ 2750 metri si ajunge la varful Falginjoch la altitudinea de 3113 metri. Acesta este punctul cel mai inalt al statiunii de schi si in acelasi timp, numele noului lift (Falginjochbahn).Telecabina face acest drum in aproape 4 minute. Aceasta este o diferenta considerabila fata de lifturile anterioare care faceau acest drum in 12 minute. O diferenta si mai mare este ca, trebuia construite numai doua stalpuri pe o distanta de 2 kilometri, in timp ce cele vechi aveau in total 32 stalpi. Astfel, si zona din jur a devenit mai frumoasa, fiind mai putine stalpi. Viteza liftului este de 12m/s (43,2 km/h), viteza care este influentata numai de cele doua stalpi, cand liftul trece langa ele, incetineste la 8 m/s (28,8 km/h).

Conform planurilor, telecabina de 25 de metri² va porni in fiecare 10 minute, cu maximum de 100 de pasageri la bord. Constructia a inceput in iunie, deci din cauza restrictiilor de timp, in acest an a fost finalizat o singura cale unde poate sa circule o singura cabina. De aceea, in anul acesta liftul poate transporta 600 pasageri intr-o ora. Dupa ce finalizeaza lucrarile pe cealalta cale, capacitatea liftului se va dubla.

Pe langa statiunea montana a noului lift, au fost create 3 partii noi, fiecare cu 3 nivele de dificultate (albastru, rosu si negru).

Proiectul a costat 10,3 milioane de euro. Publicul larg va putea incerca noua telecabina incepand cu 7 decembrie.

Oferte de schi in Kaunertal

Oferte de schi in Austria


Topicuri asociate

Stiri

"Stiri: Kaunertal: se construieste o telecabina de 100 de persoane" | 0 comentarii
Prag
Reîncărcare

Comentariile apartin celui care le-a trimis. Nu ne asumam nici o responsabilitate pentru continutul lor.


 
 
 
Portal partener outdoormania.ro
Statiuni de vara in Austria
Ofertele outdoor ale zilei


Catalog |Contact | FAQ | Termeni si conditii | Recomandare | Clienti | Protectia Consumatorilor - A.N.P.C
Statistici | Publicitate | Cariera | Integrare in pagina web | Documente oficiale | design by: creyons