Info statiuni

ski5

Skimania Gothaer
Interviu cu Anja Paerson
Cand a fost realizat acest interviu, Anja Paerson se afla in ultimele sale zile de pauza. Luna iulie este singura luna din an cand nu schiaza. “Sigur ca am incercat sa imi fac si sa imi petrect timpul liber, ca oamenii “normali”. Printre altele, am fost acasa in Monaco si m-am bucurat cum se cuvine de climatul mediteranean.”In mod traditional, ziua de nastere a printesei regente a Suediei este sarbatorita la castelul din Oland, prilej cu care este acordata Bursa Victoria pentru cel mai bun sportiv suedez pentru performantele sale de-a lungul anului. In acest an, bursa a fost oferita  Susannei Kallur. Totodata, anul acesta a fost unul aniversar, Bursa Victoria a implinit 30 de ani de la infiintare, la ceremonie participand mai multe personalitati sportive printre care si Anja. “Este un sentiment minunat sa fii impreuna cu oamenii care te inspira si sa primesti incurajari de la sportivi precum Ingemar Stenmark, Stig Strand, Jan-Ove Waldner si Carolina Kluft.”

Anul acesta Anja va schia cu schiuri Head. Inca din primele zile ea a nutrit  sentimente pozitive fata de acesta schimbare. “Am incercat sa schimb mai multe lucruri legate de tehnica mea si am lucrat din greu in timpul antrenamentelor din vara si primavara. Totusi, mai am destul timp sa gasesc materialul corect, sa ma  obisnuiesc cu el si sa invat sa-l folosesc inainte de inceperea sezonului.”

Ca intotdeauna, prima competitie cu o noua pereche de schi este emotionanta, dar cu rutina Anjei, atitudinea ei pozitiva si mai ales daca reuseste sa se mentina calma, poate sa gasesca din nou drumul spre podium.

La Head, Anja s-a alaturat unei echipe cu sportivi de top, printre care si Maria Riesch, Bode Miller, Hermann Maier si Sarka Zahrobska. Nu este nici un secret faptul ca materialul din care sunt fabricate schiurile pentru schi alpin este foarte important. Anjei i se pare grozav faptul ca lucreaza cu alti mari schiori. “In ultimii ani “am fortat” din greu materialul, deoarece am ramas cam ultima in fostul meu brand. Acum ma simt sigura pe picioarele mele si in majoritatea cazurilor stiu exact in ce directie vreau sa o ia materialul. Deasemenea, putem lua materialul mai repede si sa ne indreptam atentia asupra detaliilor, in final neramanand decat sa ne concentram asupra schiatului.”

In acest sezon, Ulf Emilsson va fi noul antrenor de viteaza pentru Schi Alpin Suedez feminin. Ulf a fost ani in sir antrenor la Cupe Mondiale masculine, iar recent antrenor pentru Aksel Lund Svindal.

“In timpul sezonului este intotdeauna greu sa am timp pentru toate evenimentele, sa fiu in mod constant in forma si sa casting multe competitii. Ulf are obisnuita de a antrena sportivi care participa la toate evenimentele si stie cum sa gaseasca timp pentru antrenament si concurs. Deasemenea, este bine sa am un antrenor din turnee masculine care poate sa imi dea linii mai dificile, aspre in coborare, de care stie ca sunt capabila sa le execut.”
Anja afirma ca nu are teluri concrete pentru acest sezon, ea doreste sa ia competitiile pe rand, sa se bucure de schi si sa se simta bine pe partie. “Anul trecut am trecut prin mari probleme emotionale si anul acesta pentru mine cel mai important este sa ma simt bine pe partie in fiecare zi si sa ma bucur de schi.”

Calendarul competitional fiind incarcat, anii in care au loc concursuri sunt foarte stresanti si obositori. “In lumea schiului trebuie sa stii sa te adaptezi, sa fii flexibil si sa fii pregatit pentru schimbari. De obicei, eu nu iau hotarari inainte de sezon. Cand se aproprie voi stii ce sa fac. Trebuie sa stii in sinea ta ce este cel mai bun lucru pentru tine: daca cel mai bun lucru este sa stai deoparte, sa iti gasesti linistea, sau sa dai totul in fiecare competitie ca sa simti ritmul si sa gasesti incredere, certitudine.”

by REKA

Topicuri asociate

Stiri

"Articole: Interviu cu Anja Paerson" | 0 comentarii
Prag
Reîncărcare

Comentariile apartin celui care le-a trimis. Nu ne asumam nici o responsabilitate pentru continutul lor.


 
 
 
Portal partener outdoormania.ro
Statiuni de vara in Austria
Ofertele outdoor ale zilei


Catalog |Contact | FAQ | Termeni si conditii | Recomandare | Clienti | Protectia Consumatorilor - A.N.P.C
Statistici | Publicitate | Cariera | Integrare in pagina web | Documente oficiale | design by: creyons