Info statiuni

ski2

Skimania Gothaer
In vizita la Bad Kleinkirchheim
Cum putem sa ajungem de pe partiile de schi in baile termale? Simplu! Trebuie sa alegem ca destinatie o statiune de schi care totodata este si centru de bai termale si wellness.


Trebuie sa recunoastem ca de cand avem posibilitatea sa calatorim oriunde in Europa fara restrictii, suntem rasfatati: autostrazi excelente, un numar si varietate inimaginabila de partii de schi si de instalatii de transport pe cablu, multe tipuri de skipass ca fiecare sa-si gaseasca cea mai potrivita varianta… Si incet-incet am ajuns sa intrebam: "Ok, dar ce altceva mai avem?...".

Bad Kleinkirchheim, in afara de aspectul ca este o statiune cu partii cu expunere sudica si este situata in regiunea Carintia cu cele mai multe zile insorite pe an, este si o statiune balneoclimaterica, centru wellnes foarte cautat. Plimband prin statiune de multe ori ne intalnim cu notiunea: "De pe partii in apa termala". Aceasta declaratie este valabila 100%, mai ales daca luam in considerare ca in centrul statiunii, langa cladirea telecabinei Kaiserburgbahn, gasim piscina exterioara cu apa termala, pe margine cu sezlonguri. Numele locului este Romerbad, care ne da de inteles ca acum 2000 de ani, romanii au savurat deja aceste posibilitati. Notiunea de wellness nu este o inventie noua!

De altfel in Bad Kleinkirchheim peste tot ne intalnim cu astfel de "centre" termale, in special in incinta hotelurilor de 4-5 stele…, dar apar din ce in ce mai multe si in unitati de cazare mai accesibile ca pret. Cele mai importante bai termale sunt: Romerbad si St. Kathrein, primul fiind un aquapark fantastic, iar celalalt una mai linistita, avand ambele un aspect comun: eficacitatea apei termale.

In decembrie 2004 a fost inaugurata partia Franz Klammer. Numele probabil spune mai putin pentru generetia mai tanara… Legenda vie de schior a austriecilor, in 2004 a inplinit 50 de ani si cu aceasta ocazie a fost deschisa si botezata partia cu 3150 m lungime "Franz Klammer". In unele portiuni inclinatia maxima este de 70%(!), exact pe "mana" fostului campion mondial. Bineinteles dupa inaugurare, partia automat a obtinut clasificarea FIS, pentru orice tip de concurs atat pentru femei cat si pentru barbati. "Lovitura de gratie" este ca baza partiei cu stadion este exact langa baile termale Romerbad, intr-un peisaj fantastic.

Oferta centrelor de inchirieri echipamente merita un pic de atentie: parintii care inchirieaza echipament de schi sau snowboard beneficieaza de echipament gratuit pentru copii pe perioada sederii!!
Nu trebuie sa platim nici pentru serviciile de skibus, respectiv bilet de intrare in bai termale, doar sa fim atenti la ofertele speciale…

Topicuri asociate

Stiri

"Stiri: In vizita la Bad Kleinkirchheim" | 0 comentarii
Prag
Reîncărcare

Comentariile apartin celui care le-a trimis. Nu ne asumam nici o responsabilitate pentru continutul lor.


 
 
 
Portal partener outdoormania.ro
Statiuni de vara in Austria
Ofertele outdoor ale zilei


Catalog |Contact | FAQ | Termeni si conditii | Recomandare | Clienti | Protectia Consumatorilor - A.N.P.C
Statistici | Publicitate | Cariera | Integrare in pagina web | Documente oficiale | design by: creyons