Info statiuni

ski3

Skimania Gothaer
Cele mai nebunesti 10 sporturi extreme
Articolul urmator se adreseaza impatimitiilor senzatiilor tari, al emotiilor puternice. In cele ce urmeaza va prezentam 10 din cele mai nebunesti sporturi extreme de prin lume adunate. Cei care vor sa patrunda in lumea sporturilor extreme este de recomandat sa se informeze in prealabil pentru a nu avea vreo experienta „neplacuta".


1. Volcano Boarding / Cu placa pe vulcani
Coborarea pe o placa cu o viteza de 80 km/h de pe un vulcan activ este considerat de catre fanatici a fi un sport grozav.  Mii de turisti viziteaza anual Muntele Cerro Negro din Nicaragua pentru a lua parte si a savura aceasta nebunie. Surferi imbracati in costume de sarituri, avand genunchiere si casti de protectie ating o viteza de pana la 80 km/h pe placile lor de lemn special construite pentru acest scop. De la crearea sa in 2005, volcano boarding a atras mai mult de 10000 de participanti incantati de fiorul acestui sport.

2. Limbo Skating / Patine cu rotile limbo
Ceea ce sfideaza imposibilul, iubitorii de patine cu rotile din India au creat un nou sport extrem – cu rolele sub masini. Acest sport implica mari calitati motrice, cum ar fi flexibilitatea, echilibru, dar si putere. Aniket Chindak este tanarul care detine recordul neoficial de a fi patinat sub 57 de masini.


3. Train surfing / Surfing pe tren

Un sport ilegal, surfing pe tren implica niste alpinisti “calareti” care se deplaseaza pe un tren sau metro in miscare. Practicarea acestui sport este o problema grava in Africa de Sud unde multi tineri au fost raniti sau chiar si-au pierdut deja viata. Acest “sport” a fost popularizat in anii ‘80 in Germania, unde a fost numit "S-Bahn Surfing". Fenomenul a fost apoi uitat, dar in 2005 a fost redescoperit de o gasca din Frankfurt. Liderul echipajului, care s-a autointitulat "The Trainrider" este faimos pentru surful lui de pe InterCityExpress, cel mai rapid tren din Germania.
VIDEO 1; VIDEO 2.

4. Crocodile Bungee / Bungee jumping intre crocodili
Te-ai plictisit de bungee jumping in natura? Atunci ai putea imita cum altii au condimentat acest sport: bungee jumping intr-o apa plina cu crocodili vii. Video-ul de mai jos nu trebuie ratat! VIDEO!

5. Cliff Diving
Adaugand o noua dimensiune sportului de scufundari, cliff diving este definit ca o acrobatie care atinge perfectiunea in momentul plonjarii in apa de pe o stanca inalta. Curajosii infrunta rocile brute pentru a simti parca pentru ultima data in viata o astfel de trasarire oferita de impactul cu apa. Acest sport periculos isi are originile in Hawaii, mai precis Insula Lana`i. In 1770, regele Kahekili a cerut ca oamenii lui sa sara in apa cu picioarele inainte, dar fara sa stropeasca, de pe stanci cat mai inalte pentru a-si dovedi loialitatea si vitejia. In zilele noastre, aceasta activitate s-a prelungit intr-un sport in care participantii dau dovada de imens curaj, concentratie si risc.  

Cliff diving este una dintre cele riscante tipuri de sarituri; prin urmare, este nevoie de o prudenta extrema. Pentru a beneficia si a savura fiorul plonjarii, au fost stabilite anumite standarde, pentru a minimiza factorul de risc. Unul dintre acestea include fixarea unei inaltimi de salt intre 23-28 de metri pentru barbati si de 18-23 de metri pentru femei.  O viteaza ideala de plonjare in apa este intre 75-100 km/h, iar timpul de petrecut in cadere libera este de 3 secunde.
 
6. Picioroange Freestyle
Acesta este un sport extrem de viitor unde veti purta in picioare o combinatie intre picioroange si bete pogo. Ideea este de a face cascadorii cu ele. Suna destul de plictisitor pana nu le vedeti/incercati. VIDEO!

7. Underwater Hockey /  Hochei subacvatic
Un sport putin cunoscut, hochei-ul sub apa este activitatea cu care isi omoara timpul unii in lunile de iarna cand afara apa este prea rece pentru scufundari. Aceasta forma de hochei a fost inventat in Marea Britanie in anii `50 cand diversi englezi doreau sa ramana in forma pe timp de iarna.  

Jocul se joaca folosind tuburi de alimantare cu aer si desigur bete, manusi si echipament de protectie. Un factor important de luat in seama este gestionarea oxigenului in organism de catre jucatori. Jocul de desfasoara pe fundul bazinului folosind un puc care cantareste peste un kilogram. Sportul este destul de dur si obositor, chiar daca pentru cei obisnuiti cu respiratia sub apa nu este atat de greu. Acest sport devine din ce in ce mai popular in intreaga lume, iar in unele tari au format echipe nationale care participa la campionate mondiale. VIDEO!

8. AirKicking
Acest sport extrem este destul de ciudat; o catapulta umana lanseaza indivizii intr-o piscina sau o groapa spumoasa. AirKick propulseaza participantii in aer pe o traiectorie pre-calculata folosind o combinatie intre presiunea aerului si recului apei. Curajosii stau intr-un scaun special in catapulta si la 3, 2, 1…gata! Participantul este cel care apasa butonul care il catapulteaza. Acesta este aruncat 8 m in aer pana ajunge sa se racoreasca in apa rece din piscina.


9. Slacklining
Un sport de echilibru, Slacklining utilizeaza un nylon bine intins intre doua puncte de ancorare. Este diferit de “plimbarea” pe o coarda, deoarece nu este fixa, ci se misca ca o guma elastica. Coarda poate fi ajustata in functie de nevoiele executantului, adica potrivita nivelului dimanicii sale in miscare. Coarda in sine este neteda, dar datorita proprietatii sale de a se misca si roti, permite efectuarea diferitelor acrobatii.

Christian Schou este cel care detine titlul unui record mondial pentru cea mai inalta cascadorie dupa ce a trecut fiordul norvegian in Kjerag, la o altitudine de 1000 m, inaltime echivalenta a 3 Turnuri Eiffel.

10. Zorbing
Zorbing sau a te arunca de pe o panta intr-o minge uriasa, este cea mai noua nebunie in materie de sport extrem care a cucerit lumea. Acest sport bizar, inventat in anul 2000, implica o minge uriasa de plastic care are 2 invelisuri – unul in interior, altul in exterior.  Persoana care se incumeta sa incerce acest sport se afla intre cele doua straturi, unde este bine suspendat pe o perna de aer la o distanta de 700 mm de sol. Dupa amortizarile de rigoare mingea se rostogoleste pana jos in vale.

La fel ca si bungee jumping si zorbing isi are originile in Noua Zeelanda. Exista doua tipuri de a face zorbing – fie inhamat in interiorul mingii, fie un fel de “hidrozorbing”, adica in interiorul mingii se pune si apa, iar participantul aluneca dintr-o parte in alta in timp ce minge se rostogoleste. VIDEO!

by REKA

Topicuri asociate

Stiri

"Articole: Cele mai nebunesti 10 sporturi extreme" | 0 comentarii
Prag
Reîncărcare

Comentariile apartin celui care le-a trimis. Nu ne asumam nici o responsabilitate pentru continutul lor.


 
 
 
Portal partener outdoormania.ro
Statiuni de vara in Austria
Ofertele outdoor ale zilei


Catalog |Contact | FAQ | Termeni si conditii | Recomandare | Clienti | Protectia Consumatorilor - A.N.P.C
Statistici | Publicitate | Cariera | Integrare in pagina web | Documente oficiale | design by: creyons