Info statiuni

ski2

Skimania Gothaer
Ascensoare uimitoare – povestea de success Doppelmayr
Untitled document

Compania austriaca-elvetiana Doppelmayr/Garaventa Group pana in prezent a construit in total 14.800 de instalatii de transport pe cablu in 91 de tari din intreaga lume. Aproape fiecare record mondial si moment important in istoria ascensoarelor se leaga de numele lor.Untitled documentInceputul…


Compania Doppelmayr a fost fondata de Konrad Doppelmayr in anul 1893 in Wolfurt, Austria. La inceput a produs piese si unelte agricole, apoi mai tarziu a fabricat masini de prese pentru producatorii de vinuri din Tirolul de Sud. Dupa aceea a descoperit posibilitatile ascunse in fabricarea de ascensoare.

Compania Garaventa a fost fondata de catre Karl Garaventa in anul 1928 in Immens, Elvetia. La inceput  ei au produs lanturi pentru transportul lemnului, apoi mai tarziu a inceput sa se ocupe si de transport de persoane.

Construirea primului teleschi

Dupa Primul Razboi Mondial, turismul strain a inceput sa se infloreasca in Austria mai intai in Lech si Zurs. Schiul s-a dezvoltat si a devenit sport national, de aceea era necesar sa se imbunatateasca si sa usureze drumurile catre partii. La initiativa Ing. Sepp Bildstein, compania Doppelmayr a construit primul teleschi pe o partie pentru incepatori, in statiunea de schi din Zurs.

Acest teleschi a fost primul lift de schi al Austriei, care a marcat inceputul unei ere noi in istoria schiului austriac. Transportul pe cablu a avut 390 de m lungime, cu o diferenta de nivel de 15 m si cu o capacitate de a transporta 420 de persoane / ora. Comparand cu cele din ziua de azi, un teleschi in present poate transporta aproximativ 6-700 persoane / ora.Prima telecabina rotativa din lume

La inceputul anilor 90, au angajat compania Garaventa pentru construirea unei telecabine de 80 de persoane pe statiunea de schi din Titlis, care a insemnat o mare provocare. Acest traseu se situeaza in mare parte intr-o zona inalta alpina, statiunea fiind la 3024 m, iar noua telecabina trebuia conectata la o cladire deja existenta.

Telecabina a fost finalizata in 1992, iar cabinele in forma de cerc au fost proiectate astfel incat de-a lungul calatoriei podeaua sa se roteasca in jurul propriului ax, astfel, in timpul drumului calatorii puteau sa se bucure de o panorama de 360 de grade.Prima telecabina cu doua etaje

In statiunea de schi elvetiana Samnaun, compania Luftseilbahn Samnaun AG a angajat compania Garaventa pentru realizarea unei telecabine cu doua etaje care este capabil sa transporte in total 180 persoane. Spectaculosul Twinliner a fost finalizat doar in 8 luni si a fost inaugurat in sezonul 1995/96. La primul nivel se pot calatori 114 de persoane, iar la etaj se afla operatorul telecabinei, cu 54 locuri in picioare si 12 locuri cu scaune.2002 – Cele doua companii se unesc

Cele doua companii cu o istorie lunga, Doppelmayr si Garaventa au fost unite in 2002 sub numele de Grupul Doppelmayr/Garaventa. Dupa fuziune, compania a inceput sa evolueze intr-un ritm foarte rapid si a devenit cea mai renumita companie producatoare de lifturi. Unul dintre cele doua sedii principale se afla in Wolfurt, Austria, iar celalalt in Goldau, Elvetia.

Proiecte interesante si inovative

Compania a fost intotdeauna celebra pentru solutiile sale inovatoare. Au produs ascensor pentru transportul autovehiculelor pentru fabrica Volkswagen din Bratislava, au dezvoltat scaunele incalzite si au introdus tehnologia de siguranta 3S, care in caz de defectiune pot trimite lifturile in cea mai apropiata statie.In statiunea de schi Arlberg, in St. Anton au construit telecabina cu numele de Galzigbahn, care este deosebita datorita faptului, ca in statie cabina se roteste printr-o roata mare pana la nivelul de mai jos, astfel calatorii nu trebuie sa foloseasca scarile si acesta ofera o experienta de “roata gigantica” la imbarcare.

Pe Stanserhorn din Elvetia au construit primul lift fara acoperis “cabrio”, iar  la etajul superior se afla o terasa fara acoperis, de unde va puteti bucura de panorama fara intrerupere.De asemenea, cel mai lung lift din lume a fost realizat tot de aceasta companie: in 2013 in Vietnam au finalizat construirea liftului Bana Big Ropeway, care are o lungime de 5801 m,  o telecabina cu o singura sectiune. Nu numai ca, lungimea este un record, dar si diferenta de nivel este unica, cu 1369 de metri.


Topicuri asociate

Stiri

"Articole: Ascensoare uimitoare – povestea de success Doppelmayr" | 0 comentarii
Prag
Reîncărcare

Comentariile apartin celui care le-a trimis. Nu ne asumam nici o responsabilitate pentru continutul lor.


 
 
 
Portal partener outdoormania.ro
Statiuni de vara in Austria
Ofertele outdoor ale zilei


Catalog |Contact | FAQ | Termeni si conditii | Recomandare | Clienti | Protectia Consumatorilor - A.N.P.C
Statistici | Publicitate | Cariera | Integrare in pagina web | Documente oficiale | design by: creyons