In statiunile din Austria incepe sezonul!
Vineri, 21 Septembrie 2007 0:50

Autor skimania

Cu toate ca in ultima perioada conditiile meteorologice nu au fost tocmai avantajose pentru inceperea sezonului de schi, cateva statiuni din Austria s-au hotarat sa deschida official sezonul de schi 2006/2007. Pana acum – in afara de ghetarele cunoscute – nu s-a putut schia decat pe Obergurgl-Hochgrugrl, Reiteralm si Obertauern, dar de weekend se deschid si statiunile:


- Flachau
- Gargellen
- Hauser Kaibling
- Hochjoch – Schruns
- Hochkar
- Hochzeiger
- Ischgl
- Kuhtai
- Tauplitz
- Wagrain
- Zauchensee

Bineinteles, deocamdata nu vor fi aceesibile toate partiile din statiunile mai sus amintite; de ex. la Tauplitz se deschide doar telescaunul Lawinenstein, care deserveste doua partii, iar preturile de skipass vor fi pe masura: skipass-ul pentru o zi va costa doar 23 Euro in cursul zilei de sambata, iar duminica se va lucra cu preturi de extrasezon, adica mai mult cu 5 Euro.

In Flachau vor functiona 3 instalatii de transport pe cablu: Achter Jet, Starjet 2 si Spacejet 3, partea superioara a retelei de partii fiind acoperita de zapada naturala, inca din inceputul lunii noiembrie.

In statiunea Hochzeiger , din regiunea Pitztal, conditiile de zapada sunt uimitor de bune. In Obertauern probabil ca in weekend se vor descide si alte instalatii de transport pe cablu, care probabil vor fi telescaunele Schaidbergbahn, Schonalmbahn si Sonnenlift 1.

Interesant! Deocamdata in statiunea Ischgl se elibereaza doar skipass valabil pe o zi si acestea sunt GRATUITE. Totusi va sfatuim, daca va indreptati catre Ischgl, alunecarile sa efectuati pe schiuri si snowboarduri inchiriate, sau pe echipament de care nu mai aveti nevoie…

Pe Hochkar va fi deschisa telescaunul bubble de 4 persoane si partia familiala.
In continuare pe partiile din Obertauern sunt conditiile cele mai placute!

Continut preluat de pe: Skimania, https://skimania.ro