Info statiuni

ski3

Skimania Gothaer
Statiunea Val Gardena/Seiser Alm - Italia
  Val Gardena/Seiser Alm
Pagina formatată pentru tipărire Recomanda unui prieten

Regiune:  Trentino - SudtirolInstalatii de transport pe cablu:

Tren de ghetarGondola 2 persoane
2
Telecabina
10
Teleschi
25
Telescaun
41


Total partii: 175 km

Partii Dificile
18 km
Partii Medii
105 km
Partii Usoare
52 km


Caracteristici statiune:
BaruriIce climbingParapantaPatinoarPartie sanieRestauranteSanie caiSnow tubbing


LEGENDA simboluri
Distanta de la granita: 1008 km
Altitudine baza: 1236 m
Altitudine varf: 2518 m     Facilităţi de cazare în această staţiune

TIP DE CAZARE

ApartamentHotel

Casa Metz, St.Cristina

Hotel Perwanger, Fie allo Sciliar

 Cisles Residence, Selva Gardena/Wolkenstein

 Cuecenes, Ortisei/St Ulrich

 Bio-Bauernhof Maurer (ORS501), Ortisei/St Ulrich

 Cesa Pizaut (ORS140), Ortisei/St Ulrich

 Haus Illyria (ORS150), Ortisei/St Ulrich


... Vezi toate apartamentele din aceasta statiune

Hotel Alaska, Selva Gardena

Hotel Alpino Plan, Selva di Val Gardena

Cesa Muse, Selva di Val Gardena

Hotel Luna Mondschein, Ortisei

Hotel Scherlin, Ortisei

Sporthotel Hell, Ortisei

Hotel Olympia, Selva di Val Grdena


... Vezi toate hotelurile din aceasta statiune

Descriere statiune
Untitled document
Val Gardena este situata in partea de N - V a provinciei Sud Tirol/Alto Adige. Valea este divizata in trei municipialitati: Ortisei, S. Cristina si Selva Valgarden.

In fiecare an, sezonul de schi in Val Gardena incepe cu Cupa Mondiala de schi. Traditia schiului in aceasta regiune ne duce inapoi pana la inceputul secolului XX., cand cineva, numit Schmalzi, si - a pus o pereche de schiuri, din lemn.

In zilele noastre Val Gardena este una dintre cele mai mari regiuni de schi din Tirolul de Sud. Impreuna cu Alpe di Suisi, dipune de 175 km partii din care 18 km partii negre, 105 km partii rosii si 52 km partii albastre. Partiile sunt deservite de 81 de instalatii de transport pe cablu: 12 telecabine, 41 telescaune si 28 teleschiuri. Aprox. 150 km de partii pot fi acoperite cu zapada artificiala.

Face parte din caruselul Dolomiti Superski cu 1220 km de partii si 450 instalatii. Este una dintre vaile circuitului de schi Sella Ronda, circuit in jurul masivului Sella.

Un alt circuit de schi, nu chiar asa de renumit, dar la fel de spectaculos, este circuitul Gherdeina. Incepe cu o ascensiune catre Seceda la 2518 m altitudine. Dupa incercarea partiilor insorite, 1000 m diferenta de nivel, ne duce la punctul de pornire catre Col Raiser, 2103 m altitudine, din Santa Cristina. Din Santa Cristina expresul Val Gardena - Sella transporta schiorii catre telacabina spre Ciampinoi. Ascensiunea continua cu un telescaun pana la 2254 m altitudine. De aici porneste renumita partie de cupa mondiala „Saslong”, o partie dura datorita pregatirii „artificiala” pentru competitii. Coborarea catre Selva Gardena se poate face ori pe partia neagra Ciampinoi ori pe cea rosie, dar cea rosie trebuie incercata! De la baza partiei se poate urca inca odata cu telecabina. Circuitul strabate Alpe Seceda, Cuca Saddle, Furnes, Col Raiser, partiile Saslonch, Piz Sella si Dantercepies.

In 1970 Val Gardena a gazduit Campionatul Mondial de schi. Partiile speciale pentru competitie pot fi incercate de orice schior!
Cele mai renumite partii sunt: Saslong, Cir Ciampioni Seceda, iar cea mai lunga dintre ele este partia Ciampinoi de 5 km lungime, pornind de la Piz Sella, 2284 m altitudine.

Centru de schi Alpe di Siusi este conectat de Ortisi prin telecabina Ortisei - Seiser Alm. Acest centru ofera 60 km de partii late, foarte bine preparate, cu 26 instalatii de cablu. Sistemul de zapada artificiala acopera 100% din partii. In Kastelruth/Castelrotto si in Marinzen gasim partii nocturne.

Simbolul din Alpe di Siusi sunt vrajitoarele! In castelul "Prosels", 9 „vrajitoare” au fost sacrificate in anii 1600, in primul proces de vanatoare de vrajitori din Tirol. Nu este de mirare sa gasim aici „Circuitul Vrajitoarelor”, un circuit de schi de o zi, pentru cei mici si cei mari, schiori sau snowboarderi. Instalatiile de lemn va povestec legendele si tot odata va arata si drumul.

Val Gardena – Alpe de Siusi ofera numeroase posibilitati pentru snowboarderi: boardercross la pasul Sella (telescaunul Grohmann - Cavazes) si la Cominici/Piz Sella (de la mijlocul lunii ianuarie), half - pipe natural la schiliftul Sotsaslong, half - pipe la Alpe di Suisi (telescaunul Laurin).

Pentru schi fond sunt pregatite 98 km de piste cu diferite nivele de dificultate. Gasim centre de schi fond la Selva Gardena - Vallunga, 12 km de piste, la Santa Cristina 24,5 km piste, dintre care una cu 7,5 km lungime este legatura catre Alpe di Suisi, paradisul schiorilor schi fond cu 60 km piste preparate. Ortisei, ofera in total 5,5 km piste de schi fond.

Copiii sunt asteptati la Funparkul din Alpe di Suisi, la telescaunul Euro. In Ortisei, Miniclub - ul asteapta pe cei mai mici: ofera gradinita de schi si baby - sitting pentru copii peste 2 ani.

Sporturi de iarna practicabile: schi, snowboard, schi fond, sanius si partii nocturne, drumetii de iarna pe trasee preparate cu rachete de zapada sau schiuri de tura, nordic walking, patinaj, ice - climbing, parapanta.Comentarii:
- nu sunt comentarii
Nu sunteti inregistrat/logat. Pentru a putea comenta trebuie sa fiti inregistrat.
Va puteti loga/inregistra aici.


 
 
 
Portal partener outdoormania.ro
Statiuni de vara in Austria
Ofertele outdoor ale zilei


Catalog |Contact | FAQ | Termeni si conditii | Recomandare | Clienti | Protectia Consumatorilor - A.N.P.C
Statistici | Publicitate | Cariera | Integrare in pagina web | Documente oficiale | design by: creyons