Info statiuni

ski6

Skimania Gothaer
Statiunea Sella Ronda - Italia
  Sella Ronda
Pagina formatată pentru tipărire Recomanda unui prieten


Instalatii de transport pe cablu:Total partii: 26 kmCaracteristici statiune:


LEGENDA simboluri
Distanta de la granita: 990 km
Altitudine baza: 1060 m
Altitudine varf: 3151 mDescriere statiune
Untitled document
In trecut erau numai cateva urme innoroite si nici un ski-lift. Azi a devenit un adeavarat carusel in jurul masivului Sella. In trecut a servit ca si legatura pentru locuitorii vailor invecinate, trece peste 4 trecatori: Sella, Pordoi, Campolongo si Gardena. In zilele noastre denumirea a ramas: Sella Ronda, circuitul in jurul masivului Sella, conectand cele 4 trecatori mentionate.

Unicul carusel de shi de acest tip din muntii Alpi ofera o panorama incredibila.

Turul actual include nenumerate urcusuri cu 28 de instalatii moderne si aprox. 26 km de partii de schi. In total instalatiile si partiile cuprind 40 km, cu o diferenta de nivel de 4500 m in total. Ofera acces catre 510 km partii cu 205 instalatii pe cablu. Cei care pornesc in aventura de o zi, cu siguranta nu vor fi dezamagiti!

Turul in sine poate fi strabatut intr-o zi, dar cele 4 regiuni aferente de schi ofera partii excelente. Pentru a putea savura aceste partii terbuie sa detineti skipassul Dolomiti Superski.

Altitudinea cea mai mare ajungem la Piz Boe, 3151 m, de unde au originea si cele 4 vai ladine: Gardena, Vassa, Livnallongo si Badia.

Masivul Sella este taiat in doua de catre valea Lasties, punctul de terminare in Canazei, Val di Fassa si de catre valea Mezdi, terminandu-se in Colfosco, in Val Badia. Aceste sunt si cele mai cunoscute trasee de iarna din Dolomiti, care pot fi parcurse pana la sfarsitul lunii mai, putand fi accesate din pasul Pordoi.

Partiile din circuitul Sella nu sunt partii grele, sunt accesibile oricarui schior de nivel mediu. Circuitul poate fi strabatut atat in sensul ceasului, pe marcaj portocaliu, cat si in sensul invers a ceasului, marcaj verde.

Desi circuitul in sine nu este dificil, totusi cei care pornesc la drum trebuie sa fie intr-o conditie buna, deoarece, fiind la o altitudine ridicata, schiorii pot intalni portiuni cu conditii meteo nefavorabile. Timpul petrecut pe ski-lift este aprox. 2 ore, fara sa socotim timpul de asteptare sau pauzele in restaurantele montane. Circuitul integral se poate strabate in aprox.5-6 ore.

Este recomandat pornirea nu mai tarziu de ora 10.00, chiar mai repede daca este prima intalnire cu acest circuit. Trebuie sa ajungeti la ultima trecatoare pana la ora 15-15.30, altfel puteti pierde ultimul ski-lift. Ora de inchidere a instalatiilor este 16-16.30, iar partiile se inchid, oficial, la ora 17.00.

Trebuie insa tinut cont si de vreme! Conditiile meteo nefavorabile pot determina oprirea ski-lifturilor inainte de program!!

In cazul in care pierdeti ultimul ski-lift, puteti ajunge acasa totdeauna cu skibus, care este gratuit celor care au skipass.Comentarii:
- nu sunt comentarii
Nu sunteti inregistrat/logat. Pentru a putea comenta trebuie sa fiti inregistrat.
Va puteti loga/inregistra aici.


 
 
 
Portal partener outdoormania.ro
Statiuni de vara in Austria
Ofertele outdoor ale zilei


Catalog |Contact | FAQ | Termeni si conditii | Recomandare | Clienti | Protectia Consumatorilor - A.N.P.C
Statistici | Publicitate | Cariera | Integrare in pagina web | Documente oficiale | design by: creyons