Info statiuni

ski2

Skimania Gothaer
Statiunea Monterosa - Italia
  Monterosa
Pagina formatată pentru tipărire Recomanda unui prieten


Instalatii de transport pe cablu:

Telecabina
8
Teleschi
11
Telescaun
15


Total partii: 180 km

Partii Dificile
2
Partii Medii
6
Partii Usoare
5


Caracteristici statiune:


LEGENDA simboluri
Distanta de la granita: 1413 km
Altitudine baza: 1587 m
Altitudine varf: 2714 m     Facilităţi de cazare în această staţiune

TIP DE CAZARE

ApartamentHotel
-
-

Descriere statiune
Untitled document
Regiunea de schi Monte Rosa, situata la intalnirea vaii Aosta cu provincia Piemonte este una dintre cele mai mari regiuni de schi din Alpii italieni. Uneste 3 vai: Valle D'ayas, Valle di Gressoney si Valsesia. Cuprinde partiile din Champoluc, Antagnod, Brusson, Gressoney - Saint - Jean, Gressoney - la - Trinite si Alagna.

In total prezinta 180 km partii preparate, din care 80 km sunt dotate cu zapada artificiala. Partiile sunt deservite de 26 instalatii pe cablu. Este destinatia celor mai pretentiosi schiori, datorita partiilor preparate si a sistemului de schilift optimal. Este un adevarat paradis off - piste! De asemenea este apreciat de catre familii pentru partiile usoare de incepatori.

Partiile de la Champoluc sunt de nivel incepator spre mediu, iar cele din zonele Gressoney si Alagna de nivel mediu spre avansat. Centrele sunt conectate prin partii si instalatii pe cablu.

Una dintre cele mai spectaculoase puncte din Monte Rosa este Colle Sarezza, la 2703 m altitudine. Panorama ghetarului Monterosa este de neuitat, dezvaluind marimea reala a regiunii de schi. Acest punct poate fi atins din orasul Champoluc. Partia “Pistone del Bosco” coboara de la Crest catre oras prin padure. Aceasta partie nu este recomandata incepatorilor. Este considerata una dintre partiile obligatorii din zona.

Coborarea de la Sarezza (2703 m altitudine) pana la Champoluc (1570 m altitudine), cu 1133 m diferenta de nivel, este una dintre cele mai lungi coborari cu zapada artificiala. Partia Vatourna este o partie cu 4,2 km lungime, cu conditii de zapada excelente in tot sezonul de iarna. De aici se poate cobora catre Frachey sau se poate continua catre zona Gressoney.

Colle Bettaforca cu 2723 m altitudine este asezata intre valea d’Ayas si valea Gressoney. Este zona de schi recomandata in special schiorilor intermediari si a familiilor. Partiile sunt late si lungi si insorite pe tot parcursul zilei. Partia de 4 km lungime “Del Colle”, dotata cu sistem de zapada artificiala, este conexiunea dintre “Dei Larici” cu 3,5 km lungime, si Frachey.

De la Bettaforca putem ajunge la Gressoney pin partia „Pistone Betta”, care ofera zapada pulbere in tot sezonul de iarna. Partia duce catre S. Anna la 2234 m altitudine.

De la acest punct se poate continua coborarea pana la 1832 m altitudine, in localitatea Stafal. Este un punct foarte important deoarece telecabina Staffal - Gabiet leaga cele doua versanturi din Valea Gressoney. Statia superioara a telecabinei este la 2300 m altitudine, la Gabiet. De la Gabiet, telecabina de 12 persoane porneste catre Paso dei Salati, 2971 m altitudine. Din acest punct exista doua posibilitati total diferite pentru a ajunge in vale: spre Gressoney prin partii preparete si dotate cu tunuri de zapada in 70% sau off - piste catre Alagna. Prima varianta catre Gressoney ofera cea mai mare diferenta de nivel 1330 m.

Coborarea catre Alagna din Punta Indren 3260 m altitudine, insumeaza toate caracteristicile "off - piste": nu sunt partii marcate, este in afara serviciului Salvamont regular, astfel totdeauna este recomandat un ghid montan! Nu recomandam celor fara experienta! Alagna este un centru "off - piste", cu servicii conexe de heliskiing.

In cadrul heliskiului putem ajunge la partiile superioare din Monte Rosa, la 4552 m altitudine sau chiar in parcul national Upper Valsesia. Zborul cu elicopterul pana la Colle del Lys la 4200 m altitudine este o experienta unica, de unde se ajunge la Zermatt pe schiuri, urmat de ascensiunea catre Klein Matternhorn cu intoarcerea spre Alagna prin toata regiunea Monte Rosa.

Antagnod si Brusson nu sunt conectate de restul partiilor.

La Antagnod sunt 5 partii usoare cu 2 instalatii de transport pe cablu si snowpark pentru copii cu 2 telschiuri „covoare magice”.

La Brusson gasim 6 partii si 3 instalatii pe cablu. La Gabiet exista un snowboard park. Pentru schi fond este o locatie ideala. Caracteristicile zonei sunt date de altitudinea pistelor. In total gasim 30 km de piste schi fond, de nivel incepator, mediu si avansat.

Sporturi de iarna practicabile in regiune: schi, snowboard, schi fond, off - piste, heliskiing si heliboarding, ice - climbing, drumetii de iarna.

Apres - ski: patinoar, piscina, wellness, restaurante, baruri, etc.Comentarii:
- nu sunt comentarii
Nu sunteti inregistrat/logat. Pentru a putea comenta trebuie sa fiti inregistrat.
Va puteti loga/inregistra aici.


 
 
 
Portal partener outdoormania.ro
Statiuni de vara in Austria
Ofertele outdoor ale zilei


Catalog |Contact | FAQ | Termeni si conditii | Recomandare | Clienti | Protectia Consumatorilor - A.N.P.C
Statistici | Publicitate | Cariera | Integrare in pagina web | Documente oficiale | design by: creyons