Info statiuni

ski3

Skimania Gothaer
Statiunea Courmayeur - Italia
  Courmayeur
Pagina formatată pentru tipărire Recomanda unui prieten


Instalatii de transport pe cablu:

Telecabina
6
Teleschi
3
Telescaun
8


Total partii: 36 km

Partii Dificile
9.60 km
Partii Medii
22.40 km
Partii Usoare
3.90 km


Caracteristici statiune:
HeliskiParapantaPatinoarPiscinaRestauranteSnow tubbing


LEGENDA simboluri
Distanta de la granita: 1409 km
Altitudine baza: 1208 m
Altitudine varf: 2763 m     Facilităţi de cazare în această staţiune

TIP DE CAZARE

ApartamentHotel

 Apartament IT3035.20, Arvier

 Chalet Sanitate, Arvier

 Chez Les Roset, Arvier

 Universo, Courmayeur

 La Meizon de Felise, Arvier

 La Casa di Heidi (CMU300), Courmayeur

 Ferienhaus (CMU400), Courmayeur


... Vezi toate apartamentele din aceasta statiune

Hotel Mont Blanc, Courmayeur

Universo Residence, Pre Saint Didier

Descriere statiune
Untitled document

Courmayeur este situata pe partea italiana a faimosului Mont Blanc/Monte Bianco, cel mai inalt punct din Europa cu 4810 m altitudine. Locatia unica a dus la dezvoltarea statiunii Courmayeur, ajungand cea mai “internationala” statiune de schi. Aici se vorbesc mai multe limbi decat in UE. Popularitatea statiunii a crescut in proportie cu numarul schiorilor straini.  

Fiind despartita de Franta numai prin Mont Blanc locuitorii acestui oras istoric din Valea Aosta vorbesc fluent italiana, franceza, limba locala “patois” si engleza, fapt fiind agreat de turisti. Tunelul Mont Blanc asigura trecerea catre statiunea de schi francez Chamonix.  
  
Statiunea in sine dispune de 36 km partii de schi, deservite de 17 instalatii de transport pe cablu. Zona principala de schi este la Plan Checrouit, unde mai mult de 80% din aria schiabila poate fi acoperita cu zapada artificiala. Incepatorii gasesc cateva partii la Plan Checrouit si Maison Vielle. Partiile pentru incepatori sunt late si domole, intr - un scenariu fantastic. Tot la Plan Checrouit gasim si gradinita de schi “Kinderheim”.  

Courmayeur este statiunea ideala pentru schiorii intermediari si pentru cei avansati cu multe partii de test, partii deschise, partii pentru mogul, partii abrupte, etc. Pe platoul Checrouit soseste telecabina din Courmayeur. Este punctul unde majoritatea schiorilor incep si isi termina ziua de schi. Din acest punct pornesc 2 telescaune si 1 gondola catre diferite partii de schi. Telescaunul din partea stanga si gondola transporta schiorii la Lago Checrouit. De aici se poate schia inapoi la Plan Checrouit sau se poate continua ascensiunea catre Youla. Telescaunul din dreapta ofera posibilitatea de a schia in partea Val Veny. Trebuie luat in considerare ca partiile “verzi”, adica foarte usoare, necesita o oarecare siguranta pe schiuri!   

Coborarea de la Plan Checrouit catre Courmayeur pe schiuri nu este recomandabila decat schiorilor experti si numai in conditii de zapada favorabile. Va recomandam intoarcerea cu telecabina!  

La Lago Checrouit se poate ajunge din Plan Checrouit sau cu telescaunul Bertolini, pornind din zona Val Veny. Partiile sub acest telescaun sunt dificile si in conditii de zapada optime. Sunt partii foarte populare, devenind aglomerate chiar si cu schiori ce nu sunt la un nivel adecvat. Astfel, aveti mare grija! Tot de la Lago Checrouit porneste telecabina Youla. De la creasta Youla pana la Val Veny avem o coborare de 9 km lungime: partia rosie “Youla”. Zapada proaspata pe aceasta partie este visul oricarui schior! De la Creasta Youla putem continua ascensiunea cu telecabina Arp. Telecabina soseste la 2756 m altitudine, la creasta Arp. De aici porneste partia, off - piste, Arp, exclusiv pentru experti. Are o lungime de 12 km cu portiuni nepreparate si nesupravegheate. Dificultatea coborarii rezulta din faptul ca partia este nu numai abrupta dar si foarte ingusta. In plus conditiile de zapada variaza de la o portiune la alta. Se recomanda pornirea in orele diminetii, soarele din cursul zilei este un factor decisiv in schimbarea conditiilor de zapada. Va reamintim, numai expertii au voie sa - si ia schiurile cu ei cu telecabina Arp!    

Din localitatea La Palud, in apropierea tunelului Mont Blanc, porneste telecabina, deschizand o lume de schi la altitudine mare. Din La Palud ajungem la 2100 m altitudine la statia intermediara Pavillon. De aici putem continua ascensiunea pana la 3470 m altitudine, la Point Helbronner. Dupa cateva momente de reculegere putem incepe coborarea catre faimoasa statiune franceza, Chamonix. O coborare de 16 km lungime, ce trece prin renumitul Mere du Glace (marea de gheata). De retinut: chiar daca nu este o coborare dificila este indicat un ghid montan! Nu uitati, este vorba de schi la altitudine mare, trecere peste ghetar cu crevase ascunse!   Tot de la Point Helbronner multi schiori aleg coborarea inapoi La Palud, prin ghetarul Tula. Este recomandat cu ghid, macar prima incercare!  

Pentru schi fond Courmayeur ofera piste excelente intr - un peisaj fantastic. Pistele se gasesc in Val Ferret 18 km piste si in Dolonne 7,2 km piste. Snowboarderii vor aprecia posibilitatile de freeride si heliboarding. Exista o partie boardercross cu rail. In snowparkul din Courmayeur gasim boardercross, rail si table jump.   

Cei mici sunt astepati la snowparcul din Dolonne. Sporturi de iarna: schi, snowboard, off - piste skiing si boarding, drumetii de iarna si cu rachete de zapada, heliskiing, heliboarding, patinaj, ice - climbing, parapanta, sanii trase de caini. Apres - ski: wellness, piscine, restaurante, baruri, etc.
Comentarii:
- nu sunt comentarii
Nu sunteti inregistrat/logat. Pentru a putea comenta trebuie sa fiti inregistrat.
Va puteti loga/inregistra aici.


 
 
 
Portal partener outdoormania.ro
Statiuni de vara in Austria
Ofertele outdoor ale zilei


Catalog |Contact | FAQ | Termeni si conditii | Recomandare | Clienti | Protectia Consumatorilor - A.N.P.C
Statistici | Publicitate | Cariera | Integrare in pagina web | Documente oficiale | design by: creyons