Info statiuni

ski7

Skimania Gothaer
Statiunea Alta Badia - Italia
  Alta Badia
Pagina formatată pentru tipărire Recomanda unui prieten


Instalatii de transport pe cablu:

Telecabina
10
Teleschi
12
Telescaun
30


Total partii: 130 km

Partii Dificile
8 km
Partii Medii
52 km
Partii Usoare
70 km


Caracteristici statiune:
BaruriHeliskiIce climbingParapantaPatinoarPartie sanieRestauranteSanie cai


LEGENDA simboluri
Distanta de la granita: 957 km
Altitudine baza: 1330 m
Altitudine varf: 2778 m     Facilităţi de cazare în această staţiune


Descriere statiune
Untitled document
Alta Badia, paradisul de schi din inima circuitului Sella Ronda ofera multiple posibilitati pentru fanii sporturilor de iarna: carving, telemark, snowboard, schi de fond, etc.

Valea se intinde peste 6 localitati: Corvara, Colfosco, La Villa, San Cassiano, Pedraces and La Val, legate prin skibus gratuit cu skipass, ofera conexiuni catre Cortin d’Ampezzo, Arabba, Val di Fasa si Val Gardena.

Cei 130 km de partii, din care 6,2% negre, 40% rosii si 53,8% albastre, sunt deservite de 53 de instalatii de transport pe cablu: 9 telecabine, 30 telescaune, 12 teleschiuri, 1 funicular si 1 teleferic. Caruselul prezinta partii si instalatii in zonele La Villa, Corvara, San Cassiano and Passo Campolongo, intre Col Alto Pralongia si Campolongo. Partiile care ajung la altitudinea de 2000 m, sunt majoritatea usoare, cu cateva portiuni "rosii".

Din Corvara porneste seria de lifturi catre Colfosco si pasul Gardena. Partia cea mai frumoasa este "Almenatrola". Telecabina urca de la pasul Falzarego catre Lagazuoi. Alunecarea de 8,5 km insumeaza o diferenta de nivel de 1100 m. Cea mai faimoasa partie este Gran Risa, cea mai frumoasa pista de slalom urias din Cupa Mondiala.

Regiunea Alta Badia este parte integranta a caruselului de schi Dolomiti Superski, cu 1220 km de partii si 450 instalatii pe cablu. Albul partiilor este asigurat de catre tunuri de zapada.

Alta Badia este conectata direct de circuitul Sella Ronda, faimosul circuit in jurul grupului Sella si de ghetarul Marmolada. Conexiuni directe fara sa va scoateti schiurile! Datorita pozitiei ideale, faimosul Sella Ronda prezinta punctul de pornire catre numeroase "ture" de schi, circuitul "primului Razboi Mondial" sau circuitul Marmolada.

Pentru snowboarderi snowparkul Ciampai ofera jumps, boardercross, rails si humps.

Iubitorii de schi fond gasesc 35 km de piste schi fond in 2 centre separate: centru Alta Badia - Enervit din Armentarola/San Cassiano cu 19 km de piste, servicii de inchiriere, waxing, garderoba si dus, bar, restaurant si centrul din Corvara/Colfosco cu 16 km de piste, intre statia Boe in Corvara si saritoarea din Colfosco.

Copiii sunt asteptati de gradinita de schi "Skiland", din Pedraces, la "Ski Kinder Land" din Corvara. Cei mai mici, de la 2 ani sunt bine veniti la "Skiminiclub" la La Villa. Si nu numai! In parcul de distractii "Kids Fun Park" micutii gasesc corturi de indieni, tuneluri de zapada, tobogane, obstacole, etc si un personal specializat!

Pentru "off - piste" skiing Alta Badia ofera nenumeroase posibilitati. Un exemplu descensiunea prin Valea Mezdi. Pornirea este la Sass Pordoi, 2950 m altitudine si prin Forcella Pordoi, Piz Boa si restaurantul alpin Boe, se ajunge in Colfosco la 1645 m altitudine. Desi este clasificata cu grad de dificultate medie, prezinta portiuni dificile, ca si primii metri dupa Boe hut, o portiune ingusta si abrupta. Ascensiunea dureaza aprox. 1 ora si coborarea aprox. 45 min, pe o diferenta de nivel de 1450 m.

Pentru drumetii de iarna regiunea ofera 80 km de piste preparate. Pistele sunt potrivite si pentru drumetii cu rachete de zapada "ciaspole", cat si pentru "nordic walking".

Amatorii de senzatii tari pot inceraca ice-climbing sau snowbiking, dar si parapanta, iar cei care cauta senzatii mai domoale sunt asteptati la patinoar, de sanii trase de cai sau pe partiile de sanius.

Sa nu uitam insa, ca Alta Badia este renumita si pentru gastronomie. 3 restaurante din zona sunt calificate de catre faimosul "Michelin Guide" ca "Michelin star". Este o alegere ideala pentru iubiorii muntilor, care vor confort si pentru cei care cauta un amestec a traditiilor si a modernului.Comentarii:
- nu sunt comentarii
Nu sunteti inregistrat/logat. Pentru a putea comenta trebuie sa fiti inregistrat.
Va puteti loga/inregistra aici.


 
 
 
Portal partener outdoormania.ro
Statiuni de vara in Austria
Ofertele outdoor ale zilei


Catalog |Contact | FAQ | Termeni si conditii | Recomandare | Clienti | Protectia Consumatorilor - A.N.P.C
Statistici | Publicitate | Cariera | Integrare in pagina web | Documente oficiale | design by: creyons