Info statiuni

ski5

Skimania Gothaer
Statiunea Chamonix, ghetar - Franta
  Chamonix, ghetar
Aceasta statiune are ghetar

Pagina formatată pentru tipărire Recomanda unui prieten


Instalatii de transport pe cablu:

Tren de ghetarGondola 2 persoane
2
Telecabina
16
Teleschi
21
Telescaun
22


Total partii: 193 km

Partii Dificile
58 km
Partii Medii
105 km
Partii Usoare
30 km


Caracteristici statiune:
BaruriDiscotecaFitnessHeliskiIce climbingParapantaPatinoarPesteraPiscinaPartie saniePartie sanie nocturnaRestauranteSanie caiSnow tubbingTure ghetar


LEGENDA simboluri
Distanta de la granita: 1430 km
Altitudine baza: 1035 m
Altitudine varf: 3842 m     Facilităţi de cazare în această staţiune

TIP DE CAZARE

ApartamentHotel

 Apartament FR7460.149, Chamonix

 L'Aiguille du Midi, Chamonix

 Apartament FR7462.100, Chamonix - Les Praz

 Arve 1 et 2, Chamonix

 Batiment, Chamonix

 Blanc Neige, Chamonix

 Clos du Savoy, Chamonix


... Vezi toate apartamentele din aceasta statiune
-

Descriere statiune
Untitled document
Renumita statiune de schi Chamonix este situata la poalele muntelul Mont - Blanc, cel mai inalt punct din Europa cu 4810 m altitudine!

De ce Chamonix? 

Este un paradis adevarat de schi si snowboard, cu multe restaurante excelente, apres - ski diversificat si totul numai la 1 ora distanta de la aeroportul din Geneva!

Statiuna de schi situata partial pe ghetar ofera senzatii de neuitat atat schiorilor cat si pentru snowboarderi, variante nelimitate de "off - piste", partii insorite situate la altitudini mari.

Este o statiune adecvata mai mult pentru experti, incepatorii se pot simti putin “neglijati”. Datorita renumelui poate fi chiar aglomerata, iar fiind alcatuita din mai mult zone de schi, serviciul de skibus este chiar binevenit!

Statiunea ofera partii de schi intre altitudinea de 1035 si 3842 m. Din centrul localitatii Chamonix telecabina Aiguille du Midi in numai ½ ora ajunge la 3842 m altitudine. Acest punct ofera o panorama de 3600 si este si punctul de plecare catre Vallee Blanche. O descensiune de 22 km lungime prin zapada proaspata, un paradis de “powder - ski”. Acest itinerariu nu este nici marcat si nici supravegheat! Va recomandam sa optati pentru un ghid montan!

Din localitatea Chamonix trenul de ghetar urca pana la altitudinea de 1913 m la Montenvers. Locatia ofera o panorama catre ghetarul Mer de Glace (“marea de gheata”) si acces la inima ghetraului prin pestera de gheata, cu sculpturi refacute anual!

Din localitatea Argentiere telecabina Lognan si Grand Montet transporta doritorii pana la altitudinea de 3275 m.

In zona Grands Montets gasim 2800 ha. pentru schi, atat partii marcate cat si variante de "off - piste". Cea mai lunga partie din aceasta zona are o lungime de 3233 m. Reputatia locului se datoreaza varietatii de partii marcate si de "off - piste", si a zonei de boardercoss si half - pipe. Datorita ghetarului si a sistemului de zapada artificiala, sezonul tine pana in luna mai.

De la Fayet sau Saint Gervais trenul de ghetar urca pana la altitudinea de 2372 m, la ghetarul Bionnassay, traversand Col de Voza si Bellevue. De la Bellevue pot fi accesate partiile de schi din zona Les Houches si pistele de schi fond Prarion. Aici se desfasoara faimosul Cupa Mondiala “Kandahar” pe partia “Verte des Houches “.

Din localitatea Chamonix ajungem la Brevent cu altitudinea de 2525 m, iar din Les Praz la platoul Flegere cu 1894 m altitudine. Zona de schi Brevent - Flegere este situata pe versantul sudic, cu o panorama fantastica catre Mont - Blanc.

Din Le Tour si Vallocirne se poate accesa zona de schi Balme. Atat incepatorii cat si expertii in schi si in snowboard apreciaza aceasta locatie. Partiile late si insorite se gasesc pe partea Charamillon, iar partiile abrupte, recomandate expertilor, se gasesc in zona Vallorcine

Iubitorii de schi fond au la dispozitie 37 km de piste preparate, in zona Argentiere si Chamonix.Comentarii:
- nu sunt comentarii
Nu sunteti inregistrat/logat. Pentru a putea comenta trebuie sa fiti inregistrat.
Va puteti loga/inregistra aici.


 
 
 
Portal partener outdoormania.ro
Statiuni de vara in Austria
Ofertele outdoor ale zilei


Catalog |Contact | FAQ | Termeni si conditii | Recomandare | Clienti | Protectia Consumatorilor - A.N.P.C
Statistici | Publicitate | Cariera | Integrare in pagina web | Documente oficiale | design by: creyons