Info statiuni

ski5

Skimania Gothaer
Statiunea Davos - Klosters - Elvetia
  Davos - Klosters
Pagina formatată pentru tipărire Recomanda unui prieten

Regiune:  Cantonul GraubundenInstalatii de transport pe cablu:

Tren de ghetarGondola 2 persoane
2
Telecabina
11
Teleschi
18
Telescaun
11


Total partii: 246 km

Partii Dificile
26 km
Partii Medii
103 km
Partii Usoare
88.7 km


Caracteristici statiune:
BaruriBowlingCasinoDiscotecaFitnessHeliskiIce climbingParapantaPatinoarPiscinaPartie saniePartie sanie nocturnaPopice gheaţăRestauranteSanie caiSnow tubbingTeren tenis acoperitTure ghetar


LEGENDA simboluri
Distanta de la granita: 1147 km
Altitudine baza: 810 m
Altitudine varf: 2844 m     Facilităţi de cazare în această staţiune

TIP DE CAZARE

ApartamentHotel

 Allod-Park, Davos

 Apartament CH7260.63, Davos

 Apartament CH7260.140, Davos

 Apartament CH7260.250, Davos

 Apartament CH7260.500, Davos

 Apartament CH7281.301, Davos - Schmitten

 Albl, Davos


... Vezi toate apartamentele din aceasta statiune

Club Hotel Davos, Davos

Hotel Europe, Davos

Hotel Schatzalp Snow & Mountain Resort - Skipass inclus, Davos

Hotel Sport Klosters, Klosters

Hotel Sport Klosters, Klosters

Club Hotel Davos, Davos

Hotel Sport Lodge Klosters, Klosters


... Vezi toate hotelurile din aceasta statiune

Descriere statiune
Untitled document
Regiunea de schi si snowboard Davos – Klosters este alcatuita din urmatoarele statiuni: Jakobshorn, Rinerhorn, Parsenn, Madrisa si Pischa.

Davos - Klosters este regiunea cu cele mai mari traditii dintre toate statiunile iarna – vara din Elvetia, orasul Davos gazduind numeroase evenimente sportive (concursuri de tenis si calarie), respectiv simpozioane politice.

Davos este orasul situat la cea mai mare altitudine din Europa. Datorita aerului foarte curat, aici a fost construit si Sanatoriul TBC, dar tot aici a lucrat o vreme indelungata si Thomas Mann.

Regiunea este alcatuita din doua orase: Davos (1560 m) si Klosters (1194 m), respectiv cele 5 varfuri: Jakobshorn, Rinerhorn, Parsenn, Madrisa, Pischa. Cele doua orase sunt legate prin reteaua de partii si instalatiile de transport pe cablu, respectiv de reteaua de skibus si cale ferata.

In orase oaspetii sunt asteptati cu cele mai interesante bauturi si specialitati culinare locale a restaurantelor. Va recomandam ca masinile proprii sa lasati langa hoteluri, orice deplasare intre localitati, sau partii se poate rezolva cu usurinta prin transportul comun local si prin reteaua de skibus - uri.

Bineinteles o statiune de nivel mondial, ca Davos – Klosters are si o viata de noapte pe masura, prin partiile de schi si pistele de sanius nocturne, evenimente sportive, respectiv restaurante si baruri de noapte.

Regiunea dispune in total de 245 km partii intretinute excelent, deservite de 43 de instalatii de transport pe cablu moderne, numeroase trasee de tura iarna – vara, piste schi fond, piste pentru sanius, gradinite si scoli de schi, funpark - uri, parapanta si halfpipe - uri uriase. Aici gasim si cea mai lunga partie de schi din Elvetia, Weissfluchjoch – Kurblis, traseul total fiind de 12 km.

Jakobshorn se inalta chiar deasupra orasului Davos, iar partiile din acasta zona sunt deservite de 11 instalatii de transport pe cablu. Este un loc preferat de snowboarderi, cu multe partii special amenajate pentru ei, dispunand si de scoala, respectiv hotel pentru ei.

Tot aici gasim halfpipe - ul urias Nidecker, snowboard park - ul “Sunrise”, inca un halfpipe urias, cu program nocturn (se intretine in fiecare marti si joi!), dar si numeroase posibilitati de freeride si partii mogul.

Familiile sunt asteptati cu partii mai usoare, late si bine intretinute, respectiv cu terase, scoli de schi si Disney - park.

Rinerhorn este situata intre Davos si Klosters, iar partiile din aceasta zona sunt deservite de 7 instalatii de transport pe cablu. Copii pot insusi primele deprinderi in sporturile de iarna sub forma de joaca in "Parcul Piticilor", iar sub telegondola gasim o pista amenajata de sanius, cu o lungime de 3,5 km.

Zona este favorabila in primul rand pentru incepatori, respectiv incepatori – avansati, dar bineinteles si expertii gasesc partii ideale pentru nivelul lor de pregatire, care coboara chiar pana la baza muntelui.

Parsenn - Gotschna se gaseste langa orasul Davos, cu trei varfuri mari si renumite: Weissfluhjoch, Weissfluhgipfel si Gotschnagrat, chiar vis - a - vis cu varful Jakobshorn.

Partiile din aceasta zona dispun de cea mai mare varietate ca grade de dificultate si sunt deservite de 21 instalatii de transport pe cablu.

Din varful muntelui se deschide o panorama fantastica catre Lacul Davos.

Madrisa se gaseste langa orasul Klosters, partiile fiind deservite de 8 instalatii de transport pe cablu. In inima zonei este situata o pista uriasa de snowtubing si locul de joaca pe schiuri destinata copiilor, dotat cu instalatie tip "covor magic". Tot aici se gaseste pista de sanius "Madrisa Run", destinatia preferata familiilor, cu o lungime totala de 8,5 km!

Pischa incepe sa devina cea mai mare zona freeride din Elvetia. Indragostitii freeride - ului sunt feriti in aceasta zona de pericolele alpine si condusi catre vale pe piste marcate.

Pe langa aceste posibilitati bineinteles exista si partii amenajate in toate categoriile de dificultate.

Tot aici aveti posibilitatea sa incercati sportul in ce in ce mai popular: airboard - ul. Pischa este ideala si pentru organizarea cursurilor de schi sau snowboard pentru grupuri, zona fiind dotat cu sali de clase si unitati de cazare destinate special pentru aceste activitati.Comentarii:
- nu sunt comentarii
Nu sunteti inregistrat/logat. Pentru a putea comenta trebuie sa fiti inregistrat.
Va puteti loga/inregistra aici.


 
 
 
Portal partener outdoormania.ro
Statiuni de vara in Austria
Ofertele outdoor ale zilei


Catalog |Contact | FAQ | Termeni si conditii | Recomandare | Clienti | Protectia Consumatorilor - A.N.P.C
Statistici | Publicitate | Cariera | Integrare in pagina web | Documente oficiale | design by: creyons