Info statiuni

ski3

Skimania Gothaer
Statiunea Pamporovo - Bulgaria
  Pamporovo
Pagina formatată pentru tipărire Recomanda unui prieten


Instalatii de transport pe cablu:

Teleschi
6
Telescaun
7


Total partii: 29 km

Partii Dificile
5,5 km
Partii Medii
6,5 km
Partii Usoare
17,6 km


Caracteristici statiune:
BaruriBowlingCasinoDiscotecaFitnessPiscinaRestaurante


LEGENDA simboluri
Distanta de la granita: 366 km
Altitudine baza: 1450 m
Altitudine varf: 1926 m     Facilităţi de cazare în această staţiune


Descriere statiune
Untitled document
Pamporovo este perla statiunilor montane din Bulgaria, situata in inima Muntilor Rhodopi, leaganul canteretului mitic Orpheus. Pamporovo se afla la o distanta de 260 km de Sofia, 85 km de Plovdiv si 15 km de Smolyan. Faimoasa pentru zilele cu soare, 120 la numar, doar in sezonul de schi. Pamporovo se bucura de titlul de cea mai insorita statiune din Bulgaria, totodata fiind si cea mai sudica statiune din Europa.

Clima este una blanda, cu influente mediteraneene venite mai ales dinspre Marea Egee. Altitudinea statiunii este de 1650 m, cel mai inalt varf intalnindu-se la Snezhanka – 1926 m. Particularitatile si profilul muntilor din aceasta zona fac din Pamporovo o destinatie perfecta pentru incepatori, chiar daca exista bineinteles si partii pentru avansati. Pentru schiorii experti exista si partii de slalom urias.

Pamporovo este o destinatie ideala pentru cei care doresc o statiune linistita, fara schimbari bruste de vreme. Sezonul de schi incepe la mijlocul lunii decembrie si dureaza pana in luna aprilie, temperatura medie fiind de -3°C.  

Partiile din Pamporovo ii impaca toti iubitorii sportului de iarna, partii de diferite nivele fiind intretinute corespunzator, avand si o partie extrem de dificila demunite “Peretele”. Majoritatea partiilor incep din varful muntelui unde este situata si turnul televiziunii. Deasemenea exista numeroase piste potrivite pentru iubitorii freestyle si snowboard. Peste 100 de instructori vorbitori de limbi de circulatie internationala, ii asteapta pe schiorii si snowboarderi incepatori sau avansati.

In ceea ce priveste imprejurimile, va recomandam o mica excursie la Plovdiv si la Manastirea Bachkovo sau chiar in capitala, Sofia. Localnicii sunt familiarizati cu turistii fiind preietenosi si primitori, in general buni vorbitori de limba engleza. Deasemenea puteti gasi numeroase magazine si in statiune, iar mari centre comerciale se gasesc si in zona Perelik si la Murgavets. In ceea ce priveste restaurantele, vinurile si berile se gasesc intotdeauna la preturi avantajoase, iar oferte speciale de la “Happy Hour” dau primul implus petrecerii.Comentarii:
- nu sunt comentarii
Nu sunteti inregistrat/logat. Pentru a putea comenta trebuie sa fiti inregistrat.
Va puteti loga/inregistra aici.


 
 
 
Portal partener outdoormania.ro
Statiuni de vara in Austria
Ofertele outdoor ale zilei


Catalog |Contact | FAQ | Termeni si conditii | Recomandare | Clienti | Protectia Consumatorilor - A.N.P.C
Statistici | Publicitate | Cariera | Integrare in pagina web | Documente oficiale | design by: creyons