Buna ziua,
V-am vazut solicitarea si as putea sa va impartasesc din experienta noastra.Avem 2 copii si am avut acelasi sentiment in Romania : bani aruncati pentru a ingheta langa partie.Asa ca 3 sezoane consecutive am mers in Austria , anul acesta va fi al patrulea.Copii nostri au acum deja 10 respectiv 13 ani.
-In primul rand perioada aleasa este foarte buna , fiind cea mai ieftina a sezonului.Cand copilul va fi la scoala , aceasta facilitate o pierdeti!
-Toate scolile de schi sunt bune.Instructorii , ca oamenii :mai pritenosi ,altii mai putin poate.
-Cursurile tin de regula 4 ore + 1 ora pauza de masa si costa in jur de200 de Euro 5-6 zile fara masa + 10 Euro /zi daca doresti ca masa sa fie servita cu grupul - preferabil
-Orele incep la 10 (sau 9si30) pana la 12(11 si 30) , apoi pauza de masa pana la 13(12si30) si din nou ski pana la 15.
-Cursurile se tin in fiecare zi , exceptand sambata cand nu sunt cursuri.Un copil poate incepe cursurile in orice zi. Vineri este ziua de concursuri: copii din fiecare gruoa se intrec in coborare/slalom .La final se anunta castigatorii : aur , argint si bronz + diplome , poze , etc...frumos
-Grupele se fac la inscriere , ii pune sa coboare o panta si-i triaza in special pe cunsotintele avute , abia apoi pe varste. Imediat sunt luati pe munte .Intanirea cu instructorii poate avea loc fie la baza , la cabluri ,fie sus pe munte.Depinde de statiune.Daca parintele nu este schior iar copilul este mic si nu-ti vine sa-l lasi singur , atunci costul devine mare cu plimbatul zilnic pana la scoala si inapoi.Asta doar in situatia in care ,repet , punctul de intanire este sus la 2000 de m si adultul nu este schior.
-daca in prima dimineata copilul nu a fost indrumat la grupa potrivita cunostintelor sale , la pauza de masa se rezolva :este mutat la o grupa astfel incat nici sa nu intarzie ceilalti copii nici sa se plictiseasca.
-grupele pot fi de la 6-7 copii ,pana la 12-14 chiar.In vacantele de iarna sunt mai aglomerati.Anul trecut baiatul meu a inceput la o grupa de vre-o 12 copii (mai buna) , i-au retrogradat dupa o zi la una de copii mai mici .Ai nostri erau bosumflati ,se "plictiseau" aici,am "reclamat" ,dupa alta zi au gasit grupa potrivita lor si erau maxim 8.
-echipament de scki este de regula linga scoala Intersport- si costa pana in 100de Euro pentru copii( 5-6 zile echipament complet).
-cablul pentru copii ,similar , in jurul a100 de euro.
-in toate statiunile de scki sunt si partii usoare(majoritatea) indiferent de altitudinea la care se gaseste resortul.
-in zona Salgzburg sunt multe zone de schiat -mii de Km de partie.Oriunde mergeti este OK.Nu alegeti totusi sa schiati (statiune) la altitudini mari (ghetar) : nu este nevoie , este zapada si pe celelalte la altidudini mai mici.
-cand va alegeti hotelul , va trebui ,sa va ganditi la distanta fata de cabluri.
Sunt mai rare in Austria hotelurile ski in ski out. de regula hotelurile sunt in sate , pe vai , partiile incep la altitudini mai mari.
Un raspuns la intrebarea dvs din titlu este : oriunde .Noi am fost in bad Gastein (am stat superb dar departe de partie) , am fost in Widokel , am stat pe valea Stubai in Neustift . Sunt asa de multe locuri in Austria incat ne-am propus sa schimbam locul , indiferent daca ne-a placut sau nu.
Exista un portal cu toate resorturile de schi din lume :
www.skiresort.info
Aici puteti afla toate datele despre partiile din Austria : clasificare , Km. , harti , etc...
Pentru mai multe detalii ma puteti suna la 0722353331