Info statiuni

ski1

Skimania Gothaer
Investitii record in statiunile de schi din regiunea Salzburg
Untitled document

Companiile de lifturi care opereaza in regiunea Salzburg cheltuiesc aproximativ 200 milioane de euro pe dezvoltare. O mare parte din aceasta suma de bani este, desigur, destinat pentru lifturi noi, dar de asemenea ramane o suma semnificativa pentru a imbunatati reteaua tunurilor de zapada.Untitled document

In acest an in regiune se desfasoara doua investitii majore. Una dintre ele este construirea telecabinei  de 10 persoane, Schlossalm in Gastein. Pe langa acesta se mai construieste una de 8 persoane, o telecabina noua de 4 persoane si o partie noua de 20 de hectare. Aceasta este cea mai costisitoare dezvoltare din regiune, cu un total de 85 milioane de euro.

Nu ramane in urma cu mult legatura construita intre Kaprun si Maiskogel. Anul acesta se va realiza doar prima faza, se construieste o telecabina de 10 persoane. Proiectul va costa in total 80 milioane de euro.La Hochkonig se realizeaza dezvoltari considerabile, aici se construiesc 2 instalatii noi, prin care va creste aprecierea pentru Maria Alm din cauza legaturii noi. Investitia este evaluata la 40 milioane de euro.

Nu a trecut nici un an fara sa fie dezvoltat statiunea Saalbach. Noul Kohlmaisbahn si alte dezvoltari costa 30 milioane de euro.

Numai fara numere. Noi ascensoare vor fi construite pentru sezonul din acest an in urmatoarele statiuni de schi: Larmach-Sesselbahn (Wald-Konigsleiten, chiar si in provincia de frontiera din Tirol de pe partea Salzburg), in Sonntagskogelbahn (intre Wagrain si St. Johann), in Plattenkarbahn (Obertauern) si a doua faza in Aineckbahn A (St. Margarethen - Katschberg - Aineck).Sumele mentionate mai sus nu sunt legate de sezonul din acest an. Constructia acestor instalatii a inceput mai demult, astfel incat in aceste numere sunt incluse si costurile din anii precedenti. Realizarea si implementarea celor doua proiecte majore a inceput deja de 10 ani, insa ne putem bucura doar anul acesta de primele realizari.

Numai in acest sezon vor cheltui 200 de milioane, care este dublu comparativ cu anul precedent si cu media anuala obisnuita a regiunii. In ultimii 10 ani, au cheltuit o medie de 100 - 120 milioane de euro in statiunile de schi din Salzburg.

Din suma de 200 de milioane vor aloca aproximativ 130 de milioane pentru lifturi si 40 de milioane pentru a imbunatati reteaua tunurilor de zapada. Aceasta inseamna achizitionarea de tunuri de zapada, construirea sistemului si ale rezervoarelor. La tunurile de zapada apa provine de la 120 de rezervoare. In acest an au fost construite doua rezervoare majore (Saalbach si Bad Hofgastein), acestea includ si costurile acestora. Din restul de 30 de milioane vor fi construite locuri de parcare, utilaje de nivelare a zapezii, vor deschide noi restaurante si vor cheltui pe alte imbunatatiri minore.Asociatia regiunii si a operatorilor de lifturi aloca un total de 100.000 de euro pentru statiunile de schi mai mici. Desigur, aceasta suma nu va fi indeajuns pentru dezvoltari, mai degraba vor fi folosite pentru a efectua reparatiile necesare. Pentru o statiune de schi mai mica, o reparatie de zece mii de euro este deja o suma serioasa.

In regiune se pot folosi un total de 412 de instalatii de transport pe cablu. Acest numar este mai mic cu douazeci comparand cu anul trecut. Acest lucru are doua explicatii: pe de o parte, mai multe teleschiuri au fost inlocuite cu telescaune, iar unele statiuni mai mici sunt obligate sa-si intrerupa functionarea.

De asemenea si anul acesta vom urmari cu atentie speciala dezvoltarile care au loc in Austria. In noiembrie vom vorbi separat despre statiunile de schi mai sus mentionate, precum si despre celelalte statiuni de schi austriece.


Topicuri asociate

Stiri

"Stiri: Investitii record in statiunile de schi din regiunea Salzburg" | 0 comentarii
Prag
Reîncărcare

Comentariile apartin celui care le-a trimis. Nu ne asumam nici o responsabilitate pentru continutul lor.


 
 
 
Portal partener outdoormania.ro
Statiuni de vara in Austria
Ofertele outdoor ale zilei


Catalog |Contact | FAQ | Termeni si conditii | Recomandare | Clienti | Protectia Consumatorilor - A.N.P.C
Statistici | Publicitate | Cariera | Integrare in pagina web | Documente oficiale | design by: creyons