Info statiuni

ski5

Skimania Gothaer
Austria - noile reglementari referitoare la coronavirus
Untitled document

In Austria noile prevederi introduse in data de 08.11.2021, au fost anuntate vineri, 05.11.2021. Acolo unde se aplica regula 3G, regula mai stricta de 2G intra in vigoare, aceste reguli aplicandu-se tuturor celor peste 12 ani.Untitled document

Austria si-a modificat recent fosta masura epidemiologica de trei niveluri la cinci. Masurile introduse in fiecare etapa se bazeaza pe ocupatia paturilor de la sectiile de terapie intensiva al spitalelor din tara. Dupa prima etapa care inca era in vigoare saptamana trecuta, Austria introduce imediat masuri din etapa 4 cu un salt serios.

2G in loc de 3G
Cea mai importanta schimbare este ca activitatile pentru care a fost solicitat sau este planificat sa fie solicitat un certificat 3G (de exemplu, schi) vor necesita acum un certificat 2G. Adica cei vaccinati si cei care au trecut prin boala si au un certificat despre acesta vor fi in continuare eligibili, dar nu vor mai fi acceptat nici un test (fie PCR sau antigen).

Vaccinuri
Scopul principal al masurii este orientarea populatiei austriece catre luarea dozei al treilea de vaccin. Valabilitatea dupa a doua vaccinare se reduce la noua luni (270 de zile). Vaccinul Johnson „initial” in doza unica va fi acceptat doar pana la 3 ianuarie 2022, dupa care va fi necesara o alta doza. Masurile 2G vor continua sa accepte numai vaccinuri recunoscute de Uniunea Europeana. Din cate stim, regulile de intrare nu s-au schimbat, asa ca granita poate fi trecuta si cu un vaccin chinezesc, dar atunci spatiul de manevra este destul de redus din cauza masurilor 2G.

Perioada de tranzitie serveste si la promovarea vaccinarii. Cei care primesc acum prima doza de vaccin, sau oricine cu un singur vaccin daca prezinta si un test PCR negativ, isi vor indeplini cerintele 2G pentru urmatoarea perioada de tranzitie (patru saptamani).

Trecere prin boala
Certificatul obtinut dupa vindecarea din boala este valabil doar 180 de zile. Este eliminata si posibilitatea unui rezultat pozitiv al testului de anticorpi, care a permis prelungirea valabilitatii certificatului verde cu inca 90 de zile. In treapta a patra (Stufe 4) pentru ambele expirari, prelungirea poate fi facuta doar prin vaccinare.  

Masca
Obligatia purtarii mastii tip FFP2 a fost extinsa (copii pana in 6 ani nu au nevoie de masca, copii intre 6 – 14 ani sunt nevoiti sa–si acopera nasul si gura, peste 14 ani este obligatoriu purtarea mastii FFP2). Dupa transportul in comun, telecabine inchise si magazine, acum este obligatoriu si in institutiile culturale, de ex. biblioteci si muzee. Totusi se pare ca impreuna cu aplicarea regulilor 2G masca nu va fi obligatorie in telecabine din 15 noiembrie 2021.

Ati fost vaccinati cu un vaccin rusesc (Sputnik)?
Conform reglementarilor actuale, Austria inca nu accepta vaccinul rusesc nici la intrare, nici in locatiile reglementate 3G si 2G. Certificatul pe baza de anticorpi mentionat mai sus, care era valabil timp de 90 de zile, a fost si el anulat.

Certificatul pentru cei care dupa 2 vaccinuri Sputnik au primit 1 vaccin occidental va fi acceptat doar in urmatoarele 4 saptamani (in perioada de tranzitie mentionata mai sus), insa este necesar suplimentar si un test PCR negativ. (Nu este necesar un test suplimentar pentru Johnson). Deci, in acest caz, vaccinul occidental ofera o scutire temporara, dar dispare si aceasta posibilitate mai tarziu. Pentru orice vaccinare estica nerecunoscuta de UE, vor fi acceptate doar doua vaccinuri occidentale.

Potrivit Ministerului Austriac al Sanatatii, masurile introduse vor ramane in vigoare pentru cel putin 6 saptamani, ceea ce inseamna ca exista sanse mari sa putem schia cu aceste reguli in timpul sarbatorilor de Craciun si de Revelion.


Topicuri asociate

Stiri

"Stiri: Austria - noile reglementari referitoare la coronavirus" | 0 comentarii
Prag
Reîncărcare

Comentariile apartin celui care le-a trimis. Nu ne asumam nici o responsabilitate pentru continutul lor.


 
 
 
Portal partener outdoormania.ro
Statiuni de vara in Austria
Ofertele outdoor ale zilei


Catalog |Contact | FAQ | Termeni si conditii | Recomandare | Clienti | Protectia Consumatorilor - A.N.P.C
Statistici | Publicitate | Cariera | Integrare in pagina web | Documente oficiale | design by: creyons